Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μετέωροι οι δημοτικοί αστυνομικοί άνω των 45 ετών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από την ΕΛ.ΑΣ. απορροφώνται άμεσα οι νεότεροι -κάτω των 45 ετών- εφόσον περάσουν σχετική αξιολόγηση


Της  Λίλιαν Δαφερμάκη

"Επί ξύλου κρεμάμενοι" οι δημοτικοί αστυνομικοί, ζουν τον δικό τους Γολγοθά, μετά τη νέα εμπλοκή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ( ΚΥΑ), που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα απορροφηθούν σε άλλες οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα. 

Όπως είναι γνωστό, η ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως, αλλά έχει μπλοκάρει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και «θολά» σημεία, σε ότι αφορά στην μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών άνω των 45 ετών, την επετηρίδα που θα διαμορφωθεί, τον τρόπο ενσωμάτωσής τους σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου... 

Σε τοπικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά στο Δήμο Ηρακλείου, βρίσκονται «στον αέρα» 15 άτομα, τα οποία είναι άνω των 45 ετών κυριολεκτικά βαδίζουν στα «τυφλά» σχετικά με τη μετακίνηση τους. Επίσης 7 άτομα θα παραμείνουν στο Δήμο Ηρακλείου σε διοικητικές θέσεις καθώς είτε έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές είτε εμπίπτουν στις εξαιρέσεις των ΑμΕΑ είτε είναι παντρεμένα ζευγάρια, επομένως, σύμφωνα με το νόμο, ο ένας από τους δύο θα παραμείνει στον ΟΤΑ. Όλοι οι υπόλοιποι περιμένουν τις εξελίξεις και αγνοούν το πώς θα μετακινηθούν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, καθώς το υπουργείο κρατά επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της ΚΥΑ που καθορίζει όλα αυτά τα ζητήματα.

Με δηλώσεις τους στην «Π» δημοτικοί αστυνομικοί τονίζουν ότι αισθάνονται σαν «πρόβατα επί σφαγή» καθώς ουσιαστικά μετά την αντισυνταγματική μεθόδευση του «ξαφνικού θανάτου» της δημοτικής αστυνομίας, η Κυβέρνηση ξεδίπλωσε άλλη μια οδυνηρή πολιτική στόχευση, για «λιγότερο δημόσιο» και μάλιστα με ευθέως αντισυνταγματικούς χειρισμούς. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι όποιες πολιτικές δηλώσεις ότι «κανείς δημοτικός αστυνομικός δεν θα χάσει τη δουλειά του» δεν μπορεί να είναι πειστικές, τη στιγμή μάλιστα που δεν συνοδεύονται με επίσημες πολιτικές αποφάσεις που θα κατοχυρώνουν τους εργαζόμενους οι οποίοι από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς δουλειά.

Ειδικά η νέα εμπλοκή της ΚΥΑ έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στους δημοτικούς αστυνομικούς και οι ίδιοι τονίζουν ότι υπάρχουν δεκάδες αναπάντητα ζητήματα σχετικά με το ότι η Κυβέρνηση κολλάει στα ίδια τα λάθη της. Για παράδειγμα ένα ζήτημα που ανακύπτει αφορά στις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας, για τις οποίες έχει επισήμως ανακοινωθεί ότι θα ασκούνται παράλληλα με την ΕΛΑΣ μέχρι τις 22 του μήνα, οπότε πρακτικά καταργείται η δημοτική αστυνομία και οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Άρα ανακύπτει ένα ζήτημα τι θα γίνει μετά τις 22 του μήνα, καθώς δημιουργείται ένα κενό σε σχέση με τις αρμοδιότητες αυτές, με δεδομένο ότι τότε (σύμφωνα πάντα με τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις) ξεκινά και η 2μηνη εκπαίδευση και τα τεστ που θα πρέπει να περάσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν στην ΕΛΑΣ.

Όπως προκύπτει, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους οποίους δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να καθορίζει το επαγγελματικό τους μέλλον. Είναι εργαζόμενοι από το ’85 και έπειτα, και τώερα μένουν κυριολεκτικά μετέωροι, αφού κανείς δεν ξέρει αν, πού, και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ενσωματωθούν στο Δημόσιο...

Αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του δημοτικού αστυνομικού που έπαθε εγκεφαλικό

Βαθιά συγκίνηση έχει προκαλέσει στους δημοτικούς αστυνομικούς η περιπέτεια της υγείας συναδέλφου τους, που νοσηλεύεται στην Εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου, μετά από εγκεφαλικό και πνευμονική εμβολή που έχει υποστεί. Ο 52χρονος δημοτικός αστυνομικός ανήκει στην κατηγορία των εργαζομένων των οποίων το επαγγελματικό μέλλον βρίσκεται στον αέρα, καθώς τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν ξεκαθαρίσει πώς θα διαχειριστούν την επετηρίδα των εργαζομένων η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 45 χρόνια. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, το τελευταίο διάστημα είχε φορτιστεί πολύ έντονα συναισθηματικά, βρισκόταν σε μια κατάσταση στρές και αγωνίας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, και οι τελευταίες εξελίξεις του είχαν προκαλέσει έντονη ψυχολογική πίεση. Στο πλευρό του 52χρονου βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοί του, που εκφράζουν την συμπαράσταση τους και τη στήριξη τους και εύχονται να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια της υγείας του.

patris.gr

6 σχόλια :

ace είπε...

ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ!ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΟΠΛΟ ΚΑΤΙ ΤΑ 45 ΕΤΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥΦΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ(ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ)!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΠΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ!ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΥ!

lefteris είπε...

Το κλειδί για την πλήρη ενσωμάτωση μας, είναι η εκπαίδευση μας σε όπλα! Εάν δεν οπλοφορούμε σε 2-3 χρόνια θα είμαστε χωρίς δουλειά σίγουρα!
Πιέστε όσοι μπορείτε (συνδικαλιστές και άλλοι) έτσι ώστε να πάρουμε όπλο!

Giorgos M είπε...

Πιέστε να πάρουμε υποβρύχια,πλωτά,ΗΚ-11,ΒROWNING 45'',G3-A3,G3-A4,ZU 23 ΚΛΠ οπλικά συστήματα....Τουλάχιστον,αν απολυθούμε, θα ανοίξουμε οπλοπωλείο!

Ypodieuthintis Ang είπε...

Σωστος ο Giorgos!!!!!
Ξεκολατε....πριν να ειναι αργα...
Δειτε τους σχολικους φυλακες και τους καθηγητες των ΕΠΑΛ που ειναι ....

ace είπε...

Ε ΡΕ ΓΙΩΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

Giorgos M είπε...

ace, εσυ και κάποιοι άλλοι σαν εσένα,θες να στείλουμε στο διμαστιν ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΗΜ/ΝΙΑΣ,ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ δoύμε πΟιος είναι γιωτάς και ποιός όχι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...