Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Απολύσεις τέλος για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σχόλιο dimastin: Τελικά το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί και οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών! Από τους σχεδόν 600.000+ Δ.Υ. την "πλήρωσαν" αυτές οι άμοιρες τέσσερις ομάδες Δ.Υ. Και πλέον είμαστε -ως χώρα- πανέτοιμοι να ξεκινήσει η ανάπτυξη! 
Φρένο στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Κομισιόν με φόντο τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Στόχος τώρα δεν είναι η μείωση του προσωπικού, αλλά η βελτίωση της ποιότητας στο Δημόσιο» δηλώνει ανώτατο στέλεχος της Κομισιόν, μια μέρα μετά τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο FAZ.
Όπως τόνισε το ίδιο στέλεχος  παρουσιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματοςτo ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με τον τρόπο αυτό ο ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές,   ότι οι Βρυξέλλες δεν ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.
Η κατεύθυνση για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών από πλευράς της δημόσιας διοίκησης, με την οποία τη χωρίζει το «τείχος» της αξιολόγησης.

2 σχόλια :

Giorgos M είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το dimastin...
Εμείς ήμασταν οι άχρηστοι,τεμπέληδες,διπλοθεσίτες,golden-boys,αγράμματοι,άξεστοι,αντιπαραγωγικοί,γραφειοκράτες κλπ κλπ του δημοσίου.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΚΑΝ,ΕΙΝΑΙ Π Α Ν Α Ξ Ι Ο Ι !!!!
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι να την πατήσουν και άλλοι σαν εμάς, αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε προ εκλογών...
Περιμένετε να δούμε και το μετά,αν θα λέγεται ξανά το όχι στις απολύσεις,τις μειώσεις μισθών (βλ. νέο -ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ-μισθολόγιο, μισθός βάσει της "νέας" αξιολόγησης με (αν είναι δυνατόν!!!) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ποσοστά ΆΡΙΣΤΩΝ,ΜΈΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΩΝ...)

Antonios Sotirios είπε...

Μην ακούτε προεκλογικές μπαρούφες. Στόχος είναι το δημόσιο των 350.000 προκειμένου απο τους μισθούς των απολυμένων να βγούν τα επόμενα πρωτογενή πλεονάσματα ήτοι περίπου 10δις το 2017.

Άποψή μου μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές θα ξεκινήσει πογκρόμ απολύσεων και ήδη έχουν ετοιμαστεί τα μαχαίρια με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...