Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Στο σκαμνί πρώην διοικητής τροχαίας της Καλαμάτας για "σβήσιμο" κλήσεων

Μεταξύ μας, αν έπρεπε να καθίσουν "στο σκαμνί" όλοι οι αιρετοί (κυρίως) που έσβηναν κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας -πάντα για...κοινωνικούς λόγους-, δεν θα έφθαναν τα "σκαμνάκια" όλων των ΙΚΕΑ μαζί...


"Όφειλα να είμαι και ανθρώπινος" υποστήριξε ο πρώην διοικητής της τροχαίας Καλαμάτας, που κατηγορούνταν για παραποίηση στοιχείων σε βεβαιωμένες κλήσεις. Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Ανθή Κουτσουμπού

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, μαζί με δύο αστυνομικούς, κάθισε πρώην διοικητής τροχαίας, για παραποίηση στοιχείων σε βεβαιωμένες κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις αστυνομικοί αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης δια σύνταξης δημοσίου εγγράφου, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της πρόκλησης σε τέλεση νόθευσης δημοσίου εγγράφου. Όλα αυτά μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, το 2010.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην διοικητής από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Μάιο του 2009 είχε επέμβει σε παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί από τροχονόμους, έχοντας είτε μειώσει το πρόστιμο είτε αλλάξει την παράβαση. Επίσης, με προτροπές, παραινέσεις και πειθώ είχε προκαλέσει την απόφαση για νόθευση δημοσίων εγγράφων στους δύο συγκατηγορούμενούς του, που ήταν υφιστάμενοί του.

Στην απολογία του, ο πρώην διοικητής υποστήριξε πώς ήταν o αξιωματικός που περιόρισε το σβήσιμο κλήσεων και πως επί θητείας του καταγράφηκε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 56%. Υπογράμμισε πως ένας διοικητής πρέπει να είναι και ανθρώπινος, να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες και να αναγνωρίζει λάθη.

Διευκρίνισε, δε, πως έχει την αρμοδιότητα ακόμα και να καταργήσει ένα πρόστιμο, ιδιαίτερα όταν διαπιστώνει πως αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό σε μια οικογένεια που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αποκτώντας έτσι τη μορφή συμμόρφωσης και όχι της εξαθλίωσης. Περιέγραψε, ακόμη, περιστατικά, κατά τα οποία τροχονόμοι με μικρή εμπειρία βεβαίωναν λάθος παραβάσεις, κάτι που δεν έπρεπε να "πληρώσει" ο πολίτης.

Τόσο ο πρώην διοικητής όσο και οι δύο αστυνομικοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...