Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Μπουτάρης: «Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήτανε πλήγμα, για την ευταξία στην πόλη. Τώρα απλά θα κάνουμε υπομονή» (+video)

Δεν είναι κακό πράγμα η υπομονή! – Τουναντίον, ολόκληρη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών, διαφήμιζε την αξία της υπομονής, παρουσιάζοντας τους εργαζομένους της σε κουνιστές πολυθρόνες να ρίχνουν φελλούς, σε ένα βαρέλι, όλη μέρα, για πολλούς μήνες – 

Οπότε, μην βιαστείτε να εκραγείτε, με αυτά που θα ακούσετε από τον κ. Μπουτάρη

Γράφει ο Θάνος Τάκης

Επικός Μπουτάρης! Θα καταλάβετε το γιατί, στη συνέχεια. Αντιγράφω από μία (ακόμη) πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στη Δημοτική Τηλεόραση (αυτά που κοροϊδεύουμε τα λουζόμαστε, σωστά;), στον δημοσιογράφο κ. Βαγγέλη Πλάκα. Προχωρήστε το βίντεο, στο πρώτο λεπτό:


Ορίστε και οι υπότιτλοι, για τους οπτικούς τύπους.

Μπουτάρης: «Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήτανε πλήγμα, για την ευταξία στην πόλη.»

Δημοσιογράφος: «Άρα τώρα ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα;»

Μπ.: «Ο Δήμος ξεκίνησε να κάνει κάτι. Κάναμε, ας πούμε, μια ερμηνεία των ελεγκτών αυτών, οι οποίοι βγαίνουνε...»

Δημ.: «...αυτοί κυρίως για τα τραπεζοκαθίσματα είναι τώρα, δεν είναι για στάθμευση...»

Μπ.: «Μόνο για τα τραπεζοκαθίσματα, για στάθμευση δεν είναι... τη στάθμευση είναι η Τροχαία. Η Τροχαία, ξέρετε πόσους τροχονόμους έχει η Τροχαία; Δεκαέξι. Τι να κάνουν 16 τροχονόμοι, σε μία πόλη, όπου είναι ξέφραγο αμπέλι;
Να σου πω και κάτι άλλο; Εάν έχουμε τροχονόμους και βάλουνε τάξη στα διπλοπαρκαρισμένα, στα ταξί, στις ράμπες, όπου βρούμε, ποιος θα βάλει τάξη στα μοτοσακό και στις μοτοσικλέτες, που όχι μόνο παρκέρνουν  πάνω στα πεζοδρόμια, κυκλοφορούν και πάνω στα πεζοδρόμια!
Και κυκλοφορούν και αναιδέστατα, κιόλας... (σ.σ. ενώ εάν κυκλοφορούσαν με ευγένεια, αλλάζει το πράγμα!).
Πώς θα τους βάλουμε αυτούς σε τάξη;»

Δημ.: «Άρα;»

Μπ.: «Ένας τρόπος υπάρχει, για μένα.»

Δημ.: «Ποιος είναι αυτός;»

Μπ.: «Η εκπαίδευση του κόσμου. Η υπομονή και η εκπαίδευση του κόσμου.»

Απλά πράγματα. Εκπαιδεύουμε τα σημερινά εξάχρονα, με υπερεντατικά μαθήματα μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης, παράλληλα με κατάλληλα μαθήματα οδηγικής αγωγής, σε σύγχρονα ποδηλατοδρόμια τα οποία δεν υπάρχουν αλλά θα κατασκευάσουμε. Έτσι, το 2024, η νέα δημοτική αρχή της εποχής, δηλαδή ο ίδιος, αν είναι κοτσονάτος, θα προσβλέπει σε άριστα εκπαιδευμένους δημότες-οδηγούς, μηδενικής παραβατικότητας.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, μετά από τριάμισι χρόνια δημαρχίας, για το δημιουργηθέν κυκλοφοριακό χάος και χάος στάθμευσης, το μόνο μέτρο που χρειάζεται είναι η υπομονή! Τώρα, αν άλλα λέει στο προεκλογικό πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία (το οποίο δεν είδαμε ακόμη) εσείς γνωρίζετε την πικρή αλήθεια.

Υπομονή, λοιπόν, εφόσον αυτό προκρίνει, ως μόνη λύση, ο κυρ-Δήμαρχος!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...