Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ρεπορτάζ από την χθεσινή (Τετάρτη 30/4) ενημέρωση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. στους πρώην Δ.Α. και νυν Εξ. Φρουρούς των Κ.Κ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σ.Δ.Α.Α.

Γράφει ο π. Δημοτικός Αστυνομικός και νυν Εξωτερικός Φρουρός Ν. Μαυρουδής

Συνάδελφοι καλησπέρα...

Έγινε σήμερα λοιπόν η συνάντηση και μας ενημέρωσαν για θέματα που αφορούν τη νέα μας υπηρεσία... μας έδωσαν το Π.Δ.215/ΦΕΚ 217Α/12-10-2006, που αναφέρεται στον Κανονισμό, Οργάνωση και Λειτουργία της υπηρεσίας μας και επίσης απάντησαν σε ερωτήματα που τους θέσαμε...

Ειδικότερα :

1. Τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα είναι : η φύλαξη περιμετρικά (μιναρέδες) των Κ.Κ., οι μεταγωγές (εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας που τις κάνει η ΕΛΑΣ), και η φύλαξη κρατουμένων στα νοσοκομεία.

2. Οι βάρδιες είναι πρωί, απόγευμα, νύχτα, αδιάθετο, ρεπό και πάλι από την αρχή... εκτός αν υπάρχουν προβλήματα προσωπικού (υπάρχουν) που σημαίνει ότι μπορεί... ξαναλέω μπορεί, να μην παίρνουμε το ρεπό.

3. Η μισθοδοσία μας συνεχίζεται από εκεί που είχαμε... δηλαδή με το βαθμό και το κλιμάκιο που ήμασταν στους Δήμους, με τα οποία μεταφερόμαστε... συν 150 ευρώ το επίδομα επικινδυνότητας... νυχτερινά και εξαιρέσιμα (Κυριακές-αργίες) δεν τα παίρνουμε κάθε μήνα... αλλά και δεν τα χάνουμε.
Ότι αφορά με ερώτημα γιατί το Δικαιοσύνης ζήτησε από τους Δήμους το κλιμάκιο και το χρόνο που ήμασταν μέχρι το Σεπτέμβριο... η απάντηση-διαβεβαίωση ήταν, ότι με το που θα βάλουν τα στοιχεία μας (ημερομηνία αρχικής πρόσληψης κ.λ.π) στο σύστημα θα μετρήσει κανονικά και το 7μηνο της διαθεσιμότητας μας.

4. Ρουχισμός και είδη ατομικής προστασίας.... ήδη όσοι ήμασταν στη συνάντηση δώσαμε στοιχεία και νούμερα για άρβυλα και στολές... και το ίδιο θα γίνει σε όλα τα Κ.Κ. έτσι ώστε να συγκεντρώσουν τι χρειάζονται για να δουν και να μας τα προμηθεύσουν από τις αποθήκες...
Ειδικά για αλεξίσφαιρα και ατομικό οπλισμό... θα ενημερωθείται στα κατά τόπους Κ.Κ....

5. Δυστυχώς, από την ΕΛΑΣ μάλλον θα δώσουν ΜΟΝΟ μια σχολή για εκπαίδευση... την ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ... που σημαίνει ότι θα συγκεντρωθούμε ΌΛΟΙ στην Αθήνα για εκπαίδευση... εκτός κι αν η πίεση της Ομοσπονδίας για 3 σχολές φέρει αποτελέσματα!!!!
Επίσης, μέχρι να ξεκινήσει η εκπαίδευση μας στη σχολή που θα αφορά οπλισμό, αυτοάμυνα, μεταγωγές κ.λ.π... θα γίνει και θεωρητική εκπαίδευση στο σωφρονιστικό δίκαιο, αλλά και στο Π.Δ. της υπηρεσίας μας.

Νέα ενημέρωση για τη σχολή... την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα θα ξέρουμε αν θα είναι μια ή περισσότερες οι σχολές και που θα γίνει... και επίσης, επειδή οι σχολές είναι της ΕΛΑΣ... δυστυχώς είναι ότι δώσουν αυτοί!!!!!
Σε τηλ επικοινωνία συναδέλφου με τον Γ.Γ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο, της είπε ότι σήμερα τ απόγευμα ενημερώθηκε από Υπ. Προ.Πο. ότι την Παρασκευή θ ανακοινώσουν την σχολή εκπαίδευσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην Κομοτηνή, 20 μέρες, και θεωρητική κ πρακτική εκπαίδευση. Δεν δίνουν την Αμυγδαλέζα...

6. Μέχρι 5/5 παρουσιαζόμαστε... ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ!!!!!!! Επουδενί δεν αναλαμβάνουμε ΚΑΜΙΑ υπηρεσία ή βάρδια προτού εκπαιδευτούμε... σε αντίθετη περίπτωση ενημερώνουμε τόσο το τοπικό σωματείο ή την Ομοσπονδία... τα τηλέφωνα της οποίας τα βρίσκουμε στην ιστοσελίδα ΠΟΥΕΦ, στην οποία υπάρχει και forum που μπορούμε να γράφουμε ερωτήσεις που θέλουμε!!!!

7. Το μόνο "ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ" είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πληρωθούμε στις 27 Ιουνίου... κι αυτό γιατί... επειδή προπληρωνόμαστε, όπως όλοι οι Δ.Υ.....κάθε 5-7 κάθε μήνα φεύγει η κατάστασή προς την ΕΑΠ για τον επόμενο μήνα... άρα δεν προλαβαίνουμε την 5-7 Μαΐου (που αφορά τον Ιούνιο)... κι έτσι θα τρέξουν να προλάβουν την 5-7 Ιουνίου (που αφορά τον Ιούλιο) κι έτσι θα πληρωθούμε αναδρομικά Μάιο, Ιούνιο και το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου..

8. Επίσης, κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που ξέχασα....
Επειδή πριν περίπου ένα μήνα έκαναν τους εμβολιασμούς και θα ξαναγίνουν σε ένα 6μηνο περίπου... καλό θα είναι να πάμε να κάνουμε εμβολιασμό για....
Ηπατίτιδα... φυματίωση για ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!!!!!

Η Συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα... μας υποδέχτηκαν και μας υποσχέθηκαν πλήρη συνεργασία και συμπαράσταση (την οποία είδαμε ήδη σήμερα)... και ήδη κάναμε εγγραφή στο σωματείο του Κορυδαλλού...
Καλό είναι όσοι δεν έχουμε πάει ακόμα να παρουσιαστούμε... μόλις το κάνουμε να περάσουμε και από τα γραφεία των σωματείων να εγγραφούμε.....
Επίσης, μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι να πληρωθούμε ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ... ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!!!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Σ.Δ.Α.Α. για την φιλοξενία και την αμέριστη βοήθειά τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Καταλήγωντας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους από το προεδρείο της ΠΟΥΕΦ... Αναγνώστου Γιάννη πρόεδρο, Δημητρόπουλο Δημήτρη γραμματέα και Αλεξόπουλο Βασίλη ταμία, επίσης, τον συνάδελφο Τοτολίδη Θανάση πρόεδρο του σωματείου Κ.Κ.Κορυδαλλού, καθώς και τον συνάδελφο Στιβακτάκη Γιώργο (αν δεν κάνω λάθος) της γραμματείας του Κ.Κ.Κορυδαλλού...


Σιδεροκέφαλοι και καλή αρχή σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!

Και εμείς με την σειρά μας ευχαριστούμε τον πρώην συνάδελφο και παντοτινό φίλο Νίκο, για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέθεσε στο dimastin.gr

4 σχόλια :

Angel Krik είπε...

Και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε το DIMASTIN για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχε όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει να μας παρέχει, χωρίς την οποία τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για όλους μας. Καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία όλων των συναδέλφων και ΚΑΝΕΙΣ απολυμένος Δημοτικός Αστυνομικός ΚΑΝΕΙΣ απολυμένος εργαζόμενος .Κι αφού δυστυχώς δεν είμασταν ενωμένοι καθ'όλη τη λειτουργία της Υπηρεσίας ας φύγουμε περήφανοι για το όποιο έργο επιτελέσαμε και ΕΝΩΜΕΝΟΙ γιατί ποτέ δεν είναι αργά έχουμε χάσει πολλά και μάλιστα χωρίς μάχη ο πόλεμος όμως συνεχίζεται . Γιατί ζούμε σε άγριους καιρούς και χωρίς συλλογικότητα θα πάμε σαν την Πομπηία όπως λέει κάποιος..

Mακης Δημακης είπε...

Σιδεροκεφαλοι παιδια και καλη αρχη, παντα με προσοχη και υπευθηνοτητα γιατι ειναι δυσκολη δουλεια. Να τιμησουμε παλι την στολη που αδικα μας αφαιρεσαν το 2013. Ο Θεος μαζι σας!

kostas fotis είπε...

Παιδιά σας εύχομαι καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία....οτι καλύτερο.Αντε να παίρνουμε και εμείς οι υπόλοιποι σειρά στις άλλες υπηρεσίες.

Giorgos M είπε...

καλή σταδιοδρομία σε όλους των φυλακών, καλή αρχή να έχουν και προσοχή σε ΟΛΑ εκεί μέσα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...