Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Χωρίς δουλειά 34 σχολικοί φύλακες στο Βόλο

Επίσημα χωρίς δουλειά είναι από σήμερα 34 σχολικοί φύλακες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Οι σχολικοί φύλακες σήμερα στα χέρια τους τις απολύσεις, την σφραγίδα σε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος, σε μία ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου στεγάζεται το γραφείο Προσωπικού, για να πάρουν τις απολύσεις τους. Η απογοήτευση και η πικρία ήταν φανερή, αφού το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο. Οι απολύσεις αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από το Δήμο Βόλου, αλλά δε φέρουν την υπογραφή του Δημάρχου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τα 40 άτομα που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μόνο οι έξι (με μονογονεϊκές ή τρίτεκνες οικογένειες) θα απορροφηθούν ως φύλακες στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ οι υπόλοιποι μένουν πια και επίσημα άνεργοι. Βέβαια και για τους πρώτους η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή, αφού το ΦΕΚ για την τοποθέτησή τους στο Νοσοκομείο δεν έχει ακόμα εκδοθεί.
«Δεν ήμασταν «τα παιδιά» κανενός, δεν είχαμε ούτε πολιτικούς, ούτε βουλευτές στο πλευρό μας για να μας υποστηρίζουν και να μη μείνουμε άνεργοι. Από όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, οι μόνοι που απολυθήκαμε είμαστε εμείς» δήλωσε η απολυμένη πια πρώην σχολική φύλακας κ. Βάσω Κανναβού.
Οι απολυμένοι σκοπεύουν πλέον να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια, καθώς είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νόμου. Ήδη, σε άλλες περιπτώσεις, τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί θετικά υπέρ των σχολικών φυλάκων και μάλιστα 1.700 από αυτούς έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους.«Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές που αναγνωρίζουν ότι ο νόμος είναι άκυρος και μας δικαιώνουν. Σε αυτούς ελπίζουμε», κατέληξε η κ. Κανναβού.
Πηγή: myvolos.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...