Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Η τραγωδία οδηγεί σε αργία το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Χ. Κορτζίδη – Ποια διαδικασία εξπρές θα ακολουθηθεί (+video)

Με αργία απειλείται ο δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού Χρήστος Kορτζίδης. Οι έλεγχοι μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ γίνονται με ρυθμούς εξπρες. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να εκδοθεί αύριο. Μόλις γίνει αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ήδη ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο ερωτημάτων -από τον οποίο προκύπτει πως το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια και πως δεν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο- θα καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε απολογία. 
Ο κ. Koρτζίδης θα πρέπει να απολογηθεί εντός 10 ημερών. Εφόσον κριθεί ότι έχει ευθύνες θα παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αποτελείται από τρεις εφέτες, έναν γενικό διευθυντή του Δημοσίου και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ οι οποίοι με την σειρά τους αν διαπιστώσουν ευθύνες θα θέσουν τον δήμαρχο σε αργία όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Στε μέσα σε 15 μέρες ,ως τότε όμως θα τελεί εν αργία. 
Πάντως, ακόμη κι αν οδηγηθεί σε αργία θα έχει τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος, με τον κίνδυνο, βεβαίως, της έκπτωσης από το αξίωμα εφόσον επανεκλεγεί.

Δείτε την χθεσινή συνέντευξή τύπου του δημάρχου:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...