Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Θεσ/νίκη: Δικογραφία σε βάρος υποψήφιου δημάρχου για εξύβριση και απειθια

Δικογραφία για εξύβριση και απείθεια σχηματίστηκε σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο φέρεται να διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν ελέγχους για επαιτεία.


Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο κ. Κούτρας κατηγορείται ότι διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν προηγουμένως για έλεγχο στην περιοχή της πλατείας ΧΑΝΘ, μετά από καταγγελία ότι στην περιοχή επαιτεί ανήλικο κοριτσάκι για λογαριασμό ενός Βούλγαρου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρεμπόδισε τους αστυνομικούς να κάνουν τον έλεγχο, εξυβρίζοντας τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος στη συνέχεια προσήχθη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό, κάτι το οποίο έπραξαν και οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αστυνομικοί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με εντολή της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμως Κακκάλη αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί δικάσιμος.

Στο πλευρό του Γ. Κούτρα βρέθηκαν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η Ελεάνα Ιωαννίδου, υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης άλλων συνδυασμών, που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα (στην πλατεία Αριστοτέλους) για να διαμαρτυρηθούν μαζί με υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προσαγωγή του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για όσους δεν γνωρίζουν, τέτοιου είδους περιστατικά αντίστασης, απείθειας εξύβρισης και παρεμπόδισης αστυνομικού έργου από πολίτες, ήταν σχεδόν καθημερινά...φαινόμενα για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που ασχολούνταν κυρίως με την καταπολέμηση του παραεμπορίου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...