Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Επιστολή ομάδας π. Δ.Α. στον Υπουργό και την Υφυπουργό ΔιΜΗΔ Κ. Μητσοτάκη κ Ε. Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα

Μεταφέρουμε το ακριβές περιεχόμενο του e-mail που λάβαμε:


Αγαπητό Dimastin,

Θα θέλαμε να ενημερώσεις του συναδέλφους μας στην Ελλάδα και κυρίως τους αδιάθετους για την επιστολή που αποστείλαμε στον Υπουργό και την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Πέμπτη 29/05/2014. Φυσικά και στον Υπουργό την στείλαμε επώνυμα , καθώς δεν συμφωνούμε με την πρακτική των ανώνυμων επιστολών απέναντι σε θεσμικά όργανα του κράτους. Δεν θα είχαμε πρόβλημα να βάλουμε κι εδώ τα στοιχεία μας, αλλά δεν στοχεύουμε στην αυτοπροβολή μας και στην ενίσχυση του συνδικαλιστικού μας προφίλ μέσω του blog σας. Ενδιαφερόμαστε πραγματικά και μόνο για τους συναδέλφους μας κι αφήνουμε την αυτοπροβολή για τους ανίκανους "στρατηλάτες".

Ελπίζουμε στη δημοσίευσή της. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουν ήδη αναρτηθεί οι τελικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τρέχει και η οριστική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων θεραπείας επί αυτών των τελικών πινάκων.

Επίσης, έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ μετάταξης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης και ήδη όσοι μετατάχθηκαν εκεί έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 5 Μαΐου 2014 (τελική ημερομηνία εμφάνισης και ανάληψης υπηρεσίας μετά την έκδοση του ΦΕΚ).

Παρόλα αυτά γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες (ακόμα και στο Υπ. Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ) με αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχώς ντόμινο αλλαγών, σε κάθε φορέα και ανακατατάξεις στους τελικούς πίνακες.

Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως αλλαγές θα υπάρξουν και μετά την εκδίκαση των αιτήσεων θεραπείας, δημιουργώντας προβλήματα σε κάποιους υπαλλήλους. Για παράδειγμα υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και υποχρεούνταν να παρουσιαστεί στο φορέα του μέχρι τις 5 Μαΐου, με τις αλλαγές στους πίνακες μπορεί να βρεθεί στο ΑΤ Ηρακλείου, ενώ μπορεί να έχει νοικιάσει και να διαμένει ήδη στις Σέρρες.

Σαφώς και πρέπει να ελεγχθούν οι αιτήσεις θεραπείας και να γίνει απολύτως αξιοκρατικά και σωστά η μοριοδότηση των υπαλλήλων, ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε και την ταλαιπωρία και την οικονομική διάλυση όλων αυτών των μετακινήσεων.Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τις γραφειοκρατικές συνέπειες που επιφέρουν όλα αυτά (έκδοση διορθωμένων ΦΕΚ, αλλαγή στις Δ/νσεις Προσωπικού, μπέρδεμα με τις ασφαλιστικές κρατήσεις κλπ).

Επίσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι :

Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί θα αλλάξουν πόλεις χωρίς τη δική τους επιλογή.
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί διορίστηκαν σε Καταστήματα Κράτησης και τώρα με τους νέους πίνακες ενδεχομένως να αλλάζουν πόλη εργασίας και υπηρεσία (ενώ θέλουν να παραμείνουν στο Κατάστημα Κράτησης).
Και τέλος επειδή κάποιοι μπορεί να μετάνιωσαν για την επιλογή τους.

Προτείνεται:

Η θέσπιση της δήλωσης για αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων υποδοχής εντός δεκαημέρου.
Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση υπαλλήλων που πιθανόν να θέλουν να μεταταχθούν αμοιβαία μεταξύ των υπηρεσίων και των φορέων υποδοχής.

Προϋπόθεση βεβαίως θα είναι:

Α) Να δεχθούν να υποβιβάσουν το πτυχίο τους στην περίπτωση που θέλουν να καλύψουν θέση ΔΕ.

Β) Η αμοιβαία μετακίνηση εάν αφορά θέση ανώτερου κλάδου, να επιτρέπεται εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα.

Γ) Η αμοιβαία μετακίνηση από και προς τους φορείς να μην έρχεται σε αντίθεση με τις προϋποθέσεις που συντρέχουν για τους φορείς (ύψος, ηλικία, ιδιαίτερα πτυχία κλπ) και ιδιαίτερα για την ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει συμμετάσχει και περάσει επιτυχώς τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες που ήταν προαπαιτούμενες για την μετάταξή του.

Δ) Να έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες με όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε να έχει παγιωθεί η κάλυψη των θέσεων και ουσιαστικά να μην προκληθεί ντόμινο αλλαγών , καθώς η μοριοδότηση δεν θα μετρά πια.

Ε) Να είναι σύμφωνοι και οι δύο υπάλληλοι και αυτό να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση και των δύο.

Έτσι σε ένα χρονικό διάστημα δέκα ημερών θα έχουν γίνει όλες οι αμοιβαίες μετατάξεις και θα ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των επιθυμιών των υπαλλήλων , χωρίς να επηρεάζεται η μοριοδότηση ή η οριστική κατάταξη των υπαλλήλων (εφόσον δεν θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών καθώς δεν θα εξαρτάται από την κατάταξη).

Επίσης, και με δεδομένο ότι με βάση τους τελικούς πίνακες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, εμφανίζονται να μένουν αδιάθετοι 226 υπάλληλοι την ίδια ώρα που μένουν 186 κενές θέσεις σε διάφορους από τους φορείς, θα ήταν εξαιρετικό εάν δίνονταν η δυνατότητα στους αδιάθετους υπαλλήλους να μετέχουν σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας δεύτερης ευκαιρίας, με σκοπό την κάλυψη αυτών των θέσεων. Θα ήταν πραγματικά κρίμα κάποιος που προσλήφθηκε νόμιμα να οδηγηθεί στην απόλυση την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να κατέχει μία θέση εργασίας από τις κενές κι ενώ η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Κατανοούμε πλήρως ότι πιθανόν να σας έχουμε κουράσει με τα αιτήματά μας. Θα θέλαμε όμως πραγματικά να δείξετε το κοινωνικό σας πρόσωπο και να δώσετε μια ευκαιρία στις παραπάνω προτάσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Με εκτίμηση
Μ.Σ
Σ.Μ
K.T.
Κ.Π
Δ.Β
Πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί

6 σχόλια :

NIK είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αυτόνοος Αρχαίος είπε...

Η κινητικότητα απέτυχε, είναι φιάσκο! Οι μόνοι που δεν θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα είναι οι πρώην "συνάδελφοι" που πέρασαν υπουργεία, περιφέρειες και ειδικότερα αυτοί που ανέβηκαν και κατηγορία (ΠΕ-ΤΕ) έπειτα από τα γνωστά μόρια "δωράκια"...επίσης σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνουν διάφοροι πρώην πολέμιοι της ΕΛ.ΑΣ που τώρα ξαφνικά έγιναν θερμοί υποστηρικτές της... (η απόλυτη ξεφτίλα!!!) Και το 1/3 που καβατζώθηκε λυσσάει στην κυριολέξία για να βγει ένα ΦΕΚ που θα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ έστω και ένα έννομο δικαίωμα σε θέσεις φιλέτο την ίδια ώρα που εκατοντάδες είναι αδιάθετοι, δεκάδες θα ταλαιπωρηθούν σε μία νέα μετακίνηση που θα τους κοστίσει οικονομικά, (και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα ξαναγίνει) και κάποιοι κοιτάνε τη πάρτη τους!!!! κάποια κακομαθημένα που δεν πατήσαν το πόδι τους τον Ιούλιο στο κέντρο τώρα υπερμάχονται τις θέσεις φιλέτο! Αν ήταν συνάδελφοι θα περίμεναν το ΣτΕ αλλά ίσως αυτό θα είναι η ταφόπλακα των "όνειρων" τους να αποκτήσουν την κατάλληλη δημοσιουπαλληλική θέση του νεοελληνικού dream... Τίποτα δεν τελειώσε ακόμη, Και πιο πολύ δεν "τρέμουν" κάποιοι μία απόφαση του ΣτΕ που θα μας επαναφέρει πίσω στην παλαιά δομή επειδή ο Δήμος δεν τους παρέχει την ασφάλεια που θα επιθυμούσαν αλλά γιατί έχουν "εκτεθεί" με τις πράξεις τους ανεπανόρθωτα στους υπόλοιπους συναδέλφους τους! Και ξέρουν καλά ότι δεν θα γίνει ομαλή επιστροφή....

john mil είπε...

Συμφωνω με την προταση των συναδελφων για την αμοιβαια μεταταξη.Ειναι ισως η πιο ευστοχη παρεμβαση που εχει γινει εως τωρα.Δεν εχει κοστος για κανεναν και λυνονται πολλα προβληματα ευκολα και κυριως γρηγορα!Mαλιστα αφου προϋποθετει την συμφωνη γνωμη και των 2 ενδιαφερομενων δεν θα δημιουργησει προβληματα.Ισως να γινοταν επισημη προταση απο το σωματειο εφοσων συμφωνουν οι συναδελφοι.

agoupan είπε...

Συγχαρητήρια στους συντάξαντες την επιστολή. Αυτό σημαίνει αλτρουισμός.

Giorgos M είπε...

Σωστό το θέμα της αμοιβαίας για όσους θέλουν (τηρουμένων των προσόντων κάθε κλάδου) ή και μεταξύ συναδέλφων του ιδίου κλαδου.πχ. κάποιος Κρητικός να περνά Σέρρες και κάποιος από Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο.Μακάρι να προταθεί και από άλλους και από επίσημους φορείς...
Συμφωνώ και με τα λεγόμενα του αυτόνοου αλλά αυτόνοε όπως έχω γράψει παλαιότερα,2 είναι οι χειρότερες και πιό μισητές "φάρες" επαγγελματιών: οι ταρίφες και τα κουτά,πονηρά,κακομαθημένα,χαλβαδο-δημομπατσάκια (και δεν ενννοώ όλους, αλλά ένα 70-85%).
Για το λόγο αυτό ήθελα να μη μπώ σε "ομαδική" δουλειά τύπου ΕΛΑΣ,φυλακές,καθώς η έννοια συνάδελφος έχει πολλές χροιές στη "φάρα" μας...Δυστυχώς τα μόρια του Γκαντεμο-σαν, και λοιπά δεκανίκια με στέλνουν στη β' επιλογή μου την ΕΛ.ΑΣ. δουλειά που όμως θα τιμήσω όπως και τη δ.α. με πολλή εργατικότητα και τυπικότητα,δίχως τα κομπλεξο-ραμπικά ή φιδο-τεμπελχανικά κλπ σύνδρομα (γιατί πάνω απ'όλα μετρά ο ψυχισμός και τα "καρύδια" που κουβαλάμε-τουλάχιστον οι άντρες-και κανένα όπλο και στολή δεν διορθώνει έναν ελλειματικό χαρακτήρα που ο πολίτης θα "χαμπαριάσει",θα "μυριστεί"ή θα πάρει "στο ψιλό" από χιλιόμετρα...)

Αυτόνοος Αρχαίος είπε...

Τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά αλλά και λειτουργία χωρίς ράσα δεν κάνεις.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...