Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Παράνομη η διαθεσιμότητα για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο.
Στο Δικαστήριο είχαν προσφύγει 397 από τις 465 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα υποστηρίζοντας πως η διαθεσιμότητα ισοδυναμεί με απόλυση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η απόφαση διατάσσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους όπου ανέφεραν ότι η διαθεσιμότητα είναι αντισυνταγματική, αφού πρόκειται για εργαζομένους του στενού δημόσιου τομέα.
Η απόφαση θεωρείται σημαντική καθώς την Παρασκευή 16 Μαΐου επρόκειτο να ολοκληρωθεί  η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.
«Υστέρα από την απόφαση- σταθμό στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το Υπουργείο Οικονομικών, τίθεται εκ ποδων ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός», τονίζει ο δικηγόρος των καθαριστριών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...