Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Επιστρέφουν -με νομικό παράθυρο- οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία

Πριν από λίγο καιρό ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τους 36 σχολικούς φύλακες του Δήμου Ιλίου. Την περασμένη βδομάδα, και πάλι το Πρωτοδικείο Αθηνών, με άλλη σύνθεση βέβαια, αποφάσισε να μπλοκάρει το μέτρο της διαθεσιμότητας που αφορά τους σχολικούς φύλακες στο Δήμο Λαυρεωτικής, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή με την οποία ουσιαστικά διατάσσει να επανέλθουν στη δουλειά τους, σύμφωνα με την νομική ερμηνεία του δικηγόρου τους.


Η απόφαση αυτή θα διατηρηθεί σε ισχύ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή για την αναστολή της διαδικασίας της διαθεσιμότητας, και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που οσυιαστικά αποδομούν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Να επανέλθουν στη δουλειά τους

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Δημήτρης Περπατάρης μάλιστα εκτιμά ότι η σημαντικότητα της απόφασης εδράζεται στο γεγονός ότι οι σχολικοί φύλακες μπορούν να επανέλθουν κανονικά και με τον νόμο στα καθήκοντά τους, στη φύλαξη δηλαδή των δημοσίων σχολείων.

Την επιστροφή τους αυτή σηματοδοτεί η έκδοση της προσωρινής διαταγής, παρά την κυβερνητική απόφαση για την ολοκλήρωση των απολύσεων τους και την έξοδό τους από τις θέσεις που κατείχαν μέχρι πρότινος. Οι εργαζόμενοι αυτοί κατατάχθηκαν σε θέσεις αορίστου χρόνου σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004 - γνωστό και ως « Διάταγμα Παυλόπουλου» - και μάλιστα υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η νέα αυτή απόφαση εκτιμάται από δικαστικές πηγές, ότι μπορεί να γεννήσει και άλλες ανάλογες για σειρά εργαζομένων που έχουν ήδη βρεθεί σε τροχιά εξόδου από το δημόσιο και να ανατρέψουν, όπως επανειλημμένα έχει γράψει το Capital.gr, σε ανατροπή των οικονομικών δεδομένων της εφαρμοζόμενης πολιτικής.


Πηγή: www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...