Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Πύργος: Συλλήψεις δραπετών μπροστά στο φακό - Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία καταγράφει ο φακός του ilialive.gr στην εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των δραπετών, που κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλειας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ένας από τους δραπέτες συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή κοντά στη διασταύρωση Βουνάργου και άλλο ένα άτομο προσήχθη απο τους αστυνομικούς της Α.Δ. Ηλείας. Καταδιώξεις μέσα στη νύχτα στο Μουζάκι, το Καράτουλα, το Λαμπέτι και το Κολίρι. Δύο απο τους δραπέτες έκλεψαν αυτοκίνητο στο Μουζάκι το οποίο εγκατέλειψαν μετά απο εκτροπή, μέσα σε αρδευτικό κανάλι. Όλη η δύναμη της ΑΔ Ηλείας σε κινητοποίηση.

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί
Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε κρατουμένων, που απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο σκοπός κρατητηρίων ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε κρατουμένων, οι οποίοι σήμερα (11-5-2014), νωρίς το πρωί, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ρομά, ηλικίας 25, 21, 17 και 14 ετών κατηγορούμενοι για διάφορα ποινικά αδικήματα και ένας 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατούνταν για διοικητική απέλαση. Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και  εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο  Αξιωματικός υπηρεσίας Αστυφύλακας  και ο σκοπός κρατητηρίων Υπαρχιφύλακας - ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Νεότερη ενημέρωση (15:52)
Συνελήφθη στην περιοχή της Κεραίας στη Βιδιά Πύργου και δεύτερος από τους δραπέτες. Οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Νεότερη ενημέρωση (17:17)
Συνελήφθη μετά απο κινητοποίηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ έξω από τον Πύργο και ο τρίτος απο τους ΡΟΜΑ δραπέτες. Αναζητούνται πλέον ο Πακιστανός και ένας ακόμα Έλληνας, κάτοικος περιοχής πέριξ του Πύργου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...