Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στις παράνομες προσλήψεις – όχι άλλες απολύσεις

«Θα επιβάλουμε νομιμότητα στο Δημόσιο» δεσμεύτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι χρειάζεται χρόνος, «δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα άμεσα», υπογραμμίζοντας ότι έχει σημασία το μήνυμα, ότι δεν γίνονται πλέον δεκτές πρακτικές του παρελθόντος.
Κατά τα άλλα ο ΥΠΔΜ ανέφερε τα εξής:
-Άλλες απολύσεις πέραν των 15.000 απολύσεων για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί ως χώρα έναντι των πιστωτών δεν υπάρχουν ως ποσοστικός στόχος. Απομακρύνσεις υπαλλήλων, όμως, θα γίνονται στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας (πλαστά δικαιολογητικά κοκ).
-Η διαθεσιμότητα θα πάψει να υπάρχει με τη μορφή που την ξέρουμε, θα εφαρμόζεται δηλαδή πρόγραμμα κινητικότητας, αλλά αποσυνδεδεμένο από τις απολύσεις.
-Προσλήψεις γίνονται στο Δημόσιο, αλλά με διαφορετική διαδικασία απ ό,τι γίνονταν μέχρι τώρα, υπάρχει δηλαδή κεντρικός έλεγχος από το ΥΠΔΜ για τους διορισμούς που γίνονται οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση. Προτεραιότητα δίνεται στους διοριστέους του ΑΣΕΠ.
-Έγιναν προσλήψεις δίμηνες ορισμένου χρόνου στον οργανισμό Κωπαΐδας για τις ανάγκες της αρδευτικής περιόδου, ο οργανισμός καταργήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2014.
-Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό σωστά αποσύρθηκε, δεν θα μπορούσε να περάσει και δεν θα έπρεπε να περάσει.
-Οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
-Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αλλάξει όνομα. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά δεν πρέπει να συζητάμε αλλαγή ονόματος.

www.aftodioikisi.gr2 σχόλια :

Giorgos M είπε...

Τώρα δέσαμε...Μήπως παρατήρησες οτι τώρα προεκλογικά οι δήμαρχοι βγάζουν τις μη ανακλήσεις τη μία πίσω από την άλλη,γιατί κάνείς μωρε "συνάδελφος" δεν είχε δόλο,ούτε βέβαια και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΕΕΔ ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗ ΓΡΑΨΑΝΕ.....

Mακης Δημακης είπε...

Μου θυμιζεις μια παλια σειρα, τις νοικοκυρες σε απογνωση. Γιατι δεν στεκεσαι στο υψος των περιστασεων οπως σχεδον ολοι μας? Δεν εχεις σθενος?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...