Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: «Έρχονται άλλες 7000 απολύσεις- Το βλέπω απίθανο να επαναδιαπραγματευτούμε με την τρόικα γι' αυτές» (+video)

Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν τελείωσαν. Οσο καιρό θα διαρκέσει η αξιολόγηση, δεν θα απολυθεί κανείς, τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μόλις οι επανατοποθετήσεις ολοκληρωθούν, όσοι δεν είναι μέσα σε αυτές, θα απολύονται.

«Έχουμε περίπου 7.000 απολύσεις το 2014 που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα γίνουν μέσα στο 2014 τονίζοντας ότι είναι δρομολογημένο από πού θα προκύψουν. «Δώσαμε σκληρό αγώνα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου για να φρενάρουμε τις απολύσεις που ήθελε η τρόικα και για το 2015 και για το 2016», κατέληξε.

«Αναλαμβάνω ένα μεγάλο πολιτικό κόστος να κάνω πράγματα πολύ δύσκολα. Έδωσα ένα πάρα πολύ σκληρό αγώνα να αποκρούσουμε το αίτημα της τρόικας για απολύσεις και το 2015-2016», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε και για το «καυτό» θέμα των καθαριστριών, λέγοντας: «Σέβομαι τον αγώνα τους αλλά δεν μπορεί να στερείται από το κράτος να αξιολογεί τις δομές του και να βρίσκει σημεία εξοικονόμησης πόρων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σημείωσε ότι κάποιες από τις καθαρίστριες έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας και θα διεκδικήσουν την επανατοποθέτησή τους στο Δημόσιο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωινή Γραμμή»:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...