Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ένας (πρώην) δήμαρχος-δημοσιογράφος στο υπουργείο Εσωτερικών – Τι έχει μπροστά του

Μία από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού είναι ασφαλώς ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα αναλαμβάνοντας τη θέση του Γιάννη Μιχελάκη. Ο κ. Ντινόπουλος μαζί με τον βουλευτή Σερρών Θεόφιλο Λεονταρίδη που από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετακινείται σε θέση αναπληρωτή επίσης στο Εσωτερικών αλλά και τον Γιώργο Ντόλιο που έχει περάσει πάλι από την Κλαυθμώνος επί υπουργίας Ραγκούση, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές όπως αυτές:
-Των 5.000 διαθεσιμοτήτων στους ΟΤΑ
-Την υποβοήθηση των δήμων για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ
-Πιθανότατα, του νέου εκλογικού νόμου που ζητά επιμόνως το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο αναλογικός και, βεβαίως,
-Την κορυφαία διαδικασία των εθνικών εκλογών, την οποία ναι μεν το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αποφύγει αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει.
Ο ίδιος ο νέος υπουργός που, όπως και ο προκάτοχός του, οδηγήθηκε στην πολιτική μέσω της δημοσιογραφίας και μάλιστα της τηλεοπτικής (σ.σ. και οι δύο θήτευσαν επί σειρά ετών στον Αντένα), έχει μία μεγάλη διαφορά από τον κ. Μιχελάκη: Είναι γνώστης της αυτοδιοίκησης τόσο αναφορικά με τη λειτουργία της όσο και σχετικά με τα πρόσωπα, καθώς από το 2002 έως το 2006 ήταν δήμαρχος Βριλησσίων, ενώ στη συνέχεια (το 2006) διεκδίκησε την τότε νεοσυσταθείσα υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και, τελικώς, εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος. Στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012 εκλέχτηκε βουλευτής στην Β” Αθηνών.
Ο κ. Ντινόπουλος ανήκει στις τάξεις της, λεγόμενης, λαϊκής δεξιάς και, βεβαίως, γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες του δημόσιου (τηλεοπτικού) διαλόγου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...