Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε απεργία πείνας πρώην δημοτικός αστυνομικός

Απεργία πείνας έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης άρχισε πρώην δημοτικός αστυνομικός του κεντρικού δήμου, ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της οριστικής απομάκρυνσης από το δημόσιο, αφού δεν τοποθετήθηκε σε κανένα νέο πόστο μετά το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο είχε τεθεί.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Πρόκειται για τον Γιάννη Βαγδάτη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει κατασκηνώσει έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, προχωρώντας παράλληλα και σε απεργία πείνας, σε μία ύστατη προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των δεκάδων πρώην δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της απόλυσης και της ανεργίας.
Ο κ. Βαγδάτης απευθύνει έκκληση στον Γιάννη Μπουτάρη και στους υπόλοιπους δημάρχους της Θεσσαλονίκης να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μη μείνει χωρίς δουλειά.

ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ

Σε ολόκληρη τη χώρα 226 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οδηγούνται σε οριστική απομάκρυνση από το δημόσιο, καθώς δεν απορροφήθηκαν σε κανέναν από τους νέους φορείς που θα υποδέχονταν τα στελέχη της καταργηθείσας υπηρεσίας.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης οι λεγόμενοι «αδιάθετοι» πρώην δημοτικοί αστυνομικοί ανέρχονται σε συνολικά έντεκα άτομα. Ο γραμματέας του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Θωμαΐδης κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία, σημειώνοντας πως πρόκειται για στελέχη που, παρότι έχουν όλα τα αναγκαία προσόντα, τίθενται εκτός δημοσίου με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους, καθώς έχουν υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας τους.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Παρωδία» χαρακτηρίζει το σχέδιο για την κινητικότητα των πρώην δημοτικών αστυνομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για υπαλλήλους με υπηρεσία 20 ή και 25 χρόνων, «που ρίχνονται στον Καιάδα των απολύσεων».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει την ανάγκη επαναπρόσληψης των απολυμένων και καλεί σε αγώνα εναντίον της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία αυτή «θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε βάρος του λαού».


1 σχόλια :

Σαλωμη είπε...

Ελπιζω να δικαιωθει,μα να μη ταλαιπωρει τον εαυτο του με απεργια πεινας ,δεν εχει νοημα ,αφου ειναι φανερο οτι την εξουσια την εχουν κατι ζωα που προσπαθουν να μας φερνουν σε απελπισια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...