Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Απόλυση λόγω κοπάνας για υπάλληλο του ΥΠΕΞ με απόφαση του ΣτΕ

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιβληθεί ποινή οριστικής παύσης σε υπάλληλο που εργαζόταν σε θυρωρείο υπουργείου και ο οποίος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό με την κατηγορία ότι απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα για διάστημα μεγαλύτερο των 16 μηνών, χωρίς να έχει ζητήσει αναρρωτική άδεια.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο υπάλληλος σταμάτησε να προσέρχεται στο θυρωρείο υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών στο εξωτερικό στα τέλη Αυγούστου του 2010. Τον Μάιο του 2011 κλήθηκε σε απολογία στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΥΠΕΞ και εκείνος επικαλέστηκε ιατρικό πιστοποιητικό ξένου νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι εισήλθε σε πολυκλινική τον Σεπτέμβριο του 2010, όπου παρέμεινε μέχρι τέλος του μήνα για θεραπεία.
Στον υπάλληλο επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης για απουσία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.

Το ΣτΕ δέχθηκε πως δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του ότι είχε ζητήσει αναρρωτική άδεια και έκρινε ότι λόγω της βεβαιωμένης μεγάλης διάρκειας αδικαιολόγητης απουσίας του (τουλάχιστον για 11 μήνες), η ποινή που αρμόζει είναι η οριστική παύση.
Αλλες περιπτώσεις
Πρόσφατα το ΣτΕ έδειξε την πόρτα της εξόδου και σε άλλο θυρωρό υπουργείου, που απουσίαζε για αρκετούς μήνες από την εργασία του στο Δημόσιο, γιατί βοηθούσε τη γυναίκα του στο καθαριστήριο που διατηρούσε, έναν εκπαιδευτικό που απουσίασε αδικαιολόγητα για μία σχολική χρονιά από το μουσικό σχολείο όπου είχε διοριστεί και στο οποίο δεν επιθυμούσε να πάει (γιατί ήταν λίγο μακρύτερα από το σπίτι του, σε σχέση με εκείνο όπου ήθελε να διδάξει).

Επίσης επικύρωσε την πειθαρχική αποπομπή άλλου υπαλλήλου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που το καλοκαίρι του 2006 απουσίασε αδικαιολόγητα για 55 μέρες, καθώς και υπαλλήλου που απουσίασε σχεδόν για 22 μήνες το διάστημα 2005-07.

ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...