Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

«Σπεσιαλίστες» πωλούσαν ως γνήσια προϊόντα-μαϊμού

Παρακλάδι ενός τεράστιου κυκλώματος με διεθνή δράση που πουλούσε ως γνήσια προϊόντα-μαϊμού γνωστών οίκων μόδας εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία συλλαμβάνοντας τρία άτομα.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη ενός 45χρονου Σέρβου, ο οποίος είχε έδρα στη Γλυφάδα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται μία 40χρονη ομοεθνής του και ένας 35χρονος λογιστής.
Ο 45χρονος, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, είχαν «στήσει» ένα πολύ έξυπνο και περίπλοκο δίκτυο ώστε να εξαπατούν τους ανυποψίαστους πελάτες. Αρχικά προμηθεύονταν από την Ασία (Τουρκία και χώρες της Απω Ανατολής) αντίγραφα τσαντών και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας, που όμως ήταν ιδιαίτερα υψηλής «πιστότητας».
Ακόμα και οι αντιπρόσωποι των εταιρειών δεν κατάφεραν με απόλυτη βεβαιότητα να διαπιστώσουν αν τα κατασχεθέντα αξεσουάρ είναι αντίγραφα και γι' αυτό τον λόγο θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας εμπειρογνώμονες των διάσημων οίκων.
Tα διακινούμενα προϊόντα (τσάντες, φουλάρια, ζώνες, παπούτσια κ.λπ.) διέθεταν όλα τα χαρακτηριστικά των γνησίων, ακόμα και τις ειδικές κάρτες γνησιότητας, με αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς. Οι τιμές για κάθε τσάντα κυμαινόταν από 1.000 έως 8.000 ευρώ.
«Showroom»

Στη συνέχεια, μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού που είχαν φτιάξει με το όνομα «Showroom», δημοσίευαν αγγελίες σε νόμιμες ιστοσελίδες που εμπορεύονται είδη ένδυσης. Εκεί πουλούσαν μεμονωμένα κάθε προϊόν ως γνήσιο επώνυμου οίκου μόδας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Για να ξεγελά το κύκλωμα τους επισκέπτες, πουλούσε τα πιστά αντίγραφα με έκπτωση 15% από την τιμή των γνησίων, ισχυριζόμενοι ότι η έκπτωση προέκυπτε από τα χαμηλότερη κόστη από ένα κατάστημα λόγω της πώλησης μέσω Ίντερνετ.

Μάλιστα, είχαν φτιάξει και ολόκληρο σύστημα πακεταρίσματος και τοποθέτησης των αξεσουάρ, ίδιο ακριβώς με τα γνήσια, που ακόμα κι ένα έμπειρο μάτι δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί την απατεωνιά. Μαζί με τα αμπαλαρισμένα προϊόντα που έστελναν με μεταφορικές εταιρείες, εξέδιδαν και τιμολόγια τα οποία όμως ήταν πλαστά. Ο 35χρονος Ελληνας λογιστής ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να είχε αναλάβει να εκδίδει τα εικονικά τιμολόγια. Τα τεράστια κέρδη που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητα τα νομιμοποιούσαν μέσω της εισροής τους στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα κατέθεταν σε τράπεζες και αγόραζαν μετοχές και ομόλογα ή πραγματοποιούσαν χρηματιστηριακές συναλλαγές και μετά τα εμφάνιζαν ως κέρδη!
Για την εξάρθρωση της «Showroom» συνεργάστηκε η Οικονομική Αστυνομία με τις αντίστοιχες της Ιταλίας και των ΗΠΑ, καθώς το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα φέρεται να είχε επαφές με διεθνή εγκληματική οργάνωση που το 2012 είχε εισβάλει σε δύο εργοστάσια διάσημου οίκου μόδας στην Ιταλία και είχε κλέψει γνήσια εξαρτήματα, κάρτες γνησιότητας, καθώς και έτοιμων τσαντών (που δεν είχαν περάσει όμως τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου).
Μερικές από τις κλαπείσες κάρτες γνησιότητας βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία σε απομιμήσεις τσαντών που είχε πουλήσει ο 45χρονος από τη Γλυφάδα. Οι τσάντες αυτές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Χαβάη των ΗΠΑ και διαπιστώθηκε ότι είχαν αγοραστεί από επώνυμη μπουτίκ στη Σάντα Μόνικα των ΗΠΑ.
Η 40χρονη Σέρβα που συνελήφθη στην Ελλάδα ήταν το πρόσωπο που είχε διακινήσει τις τσάντες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι τρεις συλληφθέντες εμπλέκονται σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας απομιμήσεων προϊόντων, πολύ γνωστών εταιρειών του εξωτερικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...