Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Άρχισαν νωρίς τα παρατράγουδα! Έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. προς τους γ.γ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την επανατοποθέτηση των π. Δ.Α. Ζητά στοιχεία για τον ακριβή αριθμό που ανέλαβε υπηρεσία και το πού ακριβώς τοποθετήθηκαν

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας των 382 Δημοτικών αστυνομικών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Όμως παρατηρείται το φαινόμενο  σχεδόν σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, να μην τοποθετούνται όλοι  οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης, παρά την υποχρέωση αυτή που απορρέει από την αναγραφή στο ΦΕΚ.
Έχουν διαβιβαστεί  καταγγελίες στο Υπουργείο Εσωτερικών είτε από ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους των Υπηρεσιών Μετανάστευσης (αφού βλέπουν να "χάνεται" προσωπικό που προοριζόταν για τη συγκεκριμένη υπηρεσία),είτε από Δημοτικούς Αστυνομικούς που τους μετακίνησαν σε άλλες Υπηρεσίες παρά τη θέλησή τους και τον περιορισμό του ΦΕΚ, είτε από Δημοτικούς Αστυνομικούς που βλέπουν συναδέλφους τους να επιχειρούν με πολιτικά μέσα να μετακινηθούν σε άλλες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης και να τους αφήνουν πίσω με μεγάλο όγκο δουλειάς.
Μετά από όλα αυτά το Υπουργείο εξέδωσε εμπιστευτικό έγγραφο που αναφέρει ότι «οι μετατάξεις των Δ.Α. αφορούν αποκλειστικά τη στελέχωση των Υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης» και ζητά άμεση ενημέρωση από τους Γενικούς Γραμματείς για το σε ποιές Υπηρεσίες τοποθετήθηκαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπ.Εσωτερικών προσανατολίζεται(για να ξεπεραστεί το ζήτημα) στην αναγραφή επί των τελικών πράξεων μεταφοράς και μετάταξης που θα εκδοθούν σε ένα μήνα, περί υποχρεωτικής 5ετους παραμονής των μετατασσόμενων Δημοτικών Αστυνομικών στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης.
Δείτε το σχετικό έγγραφο:
Τα σχόλια της ανάρτησης έκλεισαν για να μη "ξεφύγουν"...Παρακαλούμε για την ψυχραιμία σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...