Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Άλλη δικαιοσύνη για τους δικαστές και άλλη για τις καθαρίστριες;

Πώς να κρίνουμε το γεγονός ότι οι δικαστικοί όταν αποφασίζουν για τους... δικαστικούς δηλαδή για τους εαυτούς τους πάντα οι αποφάσεις είναι υπέρ τους;


H Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, αμερόληπτη και να μην... αλληθωρίζει. Άλλωστε γι’ αυτό είναι τυφλή, για να μην επηρεάζεται από αυτόν που έχει μπροστά της.

Όμως, πώς να κρίνουμε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων που κρίνουν μνημονιακούς νόμους. Πώς να κρίνουμε το γεγονός ότι οι δικαστικοί όταν αποφασίζουν για τους... δικαστικούς δηλαδή για τους εαυτούς τους πάντα οι αποφάσεις είναι υπέρ τους; Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει άραγε;

Πριν από μερικούς μήνες το Μισθοδικείο που αποτελείται κατά κύριο λόγο από δικαστικούς, αποφάσισε ότι οι δικαστές πρέπει να έχουν αποδοχές ανάλογες με των βουλευτών και είναι επομένως παράνομες οι περικοπές με βάση τα μνημόνια. Τι να κάνει η κυβέρνηση...ξηλώθηκε.

Πριν μερικές εβδομάδες το ΣτΕ έκρινε ότι οι ένστολοι είναι αδικημένοι και δεν πρέπει να περικοπούν οι μισθοί τους. Και δικαίως αν κρίνουμε από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρετούντες το στράτευμα.

Μια τρίτη δικαστική απόφαση, όμως, αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έρχεται να κρίνει ξανά δικαστικούς, αυτή τη φορά συνταξιούχους και λέει ότι είναι άκυρες οι περικοπές από το 2012 στις συντάξεις τους. Και πάλι Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι καλά κάνουν και κατεδαφίζουν τους μνημονιακούς νόμους, αν την ίδια χρονική περίοδο, μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ δεν έκριναν ότι οι καθαρίστριες δεν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Δηλαδή για τους δικαστικούς οι αποφάσεις είναι πάντα υπέρ και για τις καθαρίστριες κατά;

Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως να φορέσουν οι καθαρίστριες... τήβεννο μπας και δουν καμιά δικαστική απόφαση υπέρ τους;

Η απόφαση του ΕΣ αναμένεται πάντως να αποτελέσει «πυξίδα» και για τις εκκρεμείς υποθέσεις των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, όπως ων ενστόλων, διπλωματών, διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ, καθηγητών Πανεπιστημίων, κ.λπ.

Πηγή : http://www.antinews.gr

Παράνομες οι καθαρίστριες, νόμιμες οι κατασχέσεις…και οι δικαστικοί παίρνουν πίσω 150 εκατομμύρια

Το φοβόντουσαν και έγινε...Σχεδόν ομόφωνα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αναδρομικές, περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι οι αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των δικαστών που έγιναν στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012 είναι αντίθετες στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στην συνταγματική διάταξη περί ισότητας.

Ακόμη, έκρινε ότι προσκρούει στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές και οι συντάξεις.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΕΣ έκρινε ότι οι περικοπές του επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους με τον επίμαχο νόμο υπερβαίνουν τα όρια που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Εξάλλου, η Ολομέλεια του ΕΣ, με ισχυρή μειοψηφία, αλλάζοντας την έως σήμερα νομολογία της αποφάσισε ότι η παραγραφή των αξιώσεων των συνταξιούχων δικαστικών είναι διετής και όχι πενταετής.

Υπενθυμίζεται, ότι με αποφάσεις του Μισθοδικείου έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία δικαστικών, με αποτέλεσμα να πρέπει οι αποδοχές τους να επανέλθουν στο ύψος προ του Ιουλίου του 2012.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄ επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα.

Αναδημοσίευση από http://www.koolnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...