Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Υπ. ΔιΜΗΔ Κ. Μητσοτάκη και την διαδικασία παρωδία της κινητικότητας των Δ.Α.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να παρουσιάσει το πολυδιαφημισμένο αλλά ανύπαρκτο έργο του ως υπαρκτό και την παρωδία της κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών ως επιτυχία, δεν διστάζει να εμφανίζεται περιχαρής και να θριαμβολογεί στα Μ.Μ.Ε., λέγοντας όμως τη μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με το χειρότερο ψέμα.
Παραθέτει «εντυπωσιακούς» αριθμούς μεταταχθέντων Δημοτικών Αστυνομικών αποκρύβοντας ότι 250 είναι αυτοί που οδηγούνται στην απόλυση, οι περισσότεροι εκ των οποίων με μόνο κριτήριο την ηλικία τους. Υπάλληλοι με 20-25 χρόνια υπηρεσίας ρίχνονται στον… Καιάδα των απολύσεων προφανώς για να εξυπηρετήσουν το νέο σύστημα «που θα “παντρεύει” τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών».
Διαψεύδει, λέει ο ίδιος, «στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν – για προφανείς μικροκομματικούς λόγους – ότι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί θα απολυθούν». Αλλά τελικά τον μόνο που διαψεύδει συνεχώς είναι τον εαυτό του. 
Αποσιωπά το γεγονός ότι το Υπουργείο του προσπαθεί να ολοκληρώσει όπως-όπως μέσα σε λίγες ημέρες, και εν όψει ανασχηματισμού, ότι δεν κατάφερε μέσα σε 8 μήνες διαθεσιμότητας, παραβιάζοντας συνεχώς τους κανόνες της διαδικασίας όπως ορίζονται από τη κείμενη νομοθεσία.
Αγνοεί προκλητικά το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν στην όλη διαδικασία το Α.Σ.Ε.Π. και τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια και προβαίνει σε τοποθετήσεις με βάση ημιτελείς πίνακες και δεκάδες αιτήσεις θεραπείας σε αναμονή, καταργώντας απροκάλυπτα τον ανεξάρτητο τρόπο λειτουργίας τους.
Σπεύδει με φωτογραφική εγκύκλιο να δώσει προνομιακή μοριοδότηση σε συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, ενώ εκ των υστέρων την αφαιρεί από άλλους, μη διστάζοντας να δηλώσει ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση».
Αποκρύπτει εσκεμμένα τον αριθμό των 461 υπαλλήλων που μετακινήθηκαν από τις θέσεις που καταλάμβαναν στους προσωρινούς πίνακες σε θέσεις άλλης ειδικότητας άλλου Υπουργείου και σε πλείστες περιπτώσεις, πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Εκδίδει παράνομα αποφάσεις «προσωρινής τοποθέτησης» των Δημοτικών Αστυνομικών, επικαλούμενος ανύπαρκτες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», αγνοώντας προκλητικά τη διαδικασία που ορίζει η ισχύουσα Υπουργική Απόφαση και «καπελώνοντας» πλήρως άλλους πέντε (5) Υπουργούς της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, οι οποίοι εν όψει ανασχηματισμού δεν έχουν βγάλει μιλιά!
Ταλαιπωρεί χωρίς ίχνος ντροπής εκατοντάδες οικογένειες Δημοτικών Αστυνομικών που μέσα από τις ανακατατάξεις των πινάκων θα αναγκαστούν να αλλάξουν τόπο κατοικίας δυο και τρεις φορές μέσα σε διάστημα δυο μηνών.
Τη διάλυση στους μηχανισμούς του Υπουργείου του και τον ανύπαρκτο προγραμματισμό του αποδεικνύει το γεγονός ότι, ήδη, από αρχές Μαΐου έχουν μεταταχθεί στα Καταστήματα Κράτησης εκατοντάδες Δημοτικοί Αστυνομικοί με παράτυπες διαδικασίες, βάσει προσωρινών πινάκων, και χωρίς επίκληση τότε «επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών», με υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης.
Τι προέκυψε εκ των υστέρων; Οι «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες» που επικαλείται, ή η ανάγκη να θέσει υπό την υπογραφή τους τις τοποθετήσεις και να προωθηθεί ο ίδιος από τα μέσα ενημέρωσης ως πλέον επιτυχημένος Υπουργός της τρόικα;
Ευελπιστούμε, όπως άλλωστε διαφαίνεται, πως η Ελληνική Αστυνομία που απορροφά την πλειοψηφία των Δημοτικών Αστυνομικών δεν πρόκειται να υλοποιήσει την παράνομη απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στα υπόλοιπα Υπουργεία, καθώς ήδη καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία οι επιτυχόντες σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής, για να ακολουθήσουν σύντομα και οι υπόλοιποι φορείς, με δεκάδες συναδέλφους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να αναγκάζονται να διαμείνουν «προσωρινά» σε ξενοδοχεία, καθώς δεν έχουν την παραμικρή ιδέα που θα βρίσκονται με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.
Έτσι, χάρη στη «σπουδή» του κ. Μητσοτάκη, υπάλληλοι θα μετακινηθούν «προσωρινά» από Αθήνα Έβρο, Σπάρτη, Λέσβο ή Σύρο και από Θεσσαλονίκη Κεφαλλονιά ή Λευκάδα, για να επισφραγίσουν με τον ιδρώτα τους το «success story» του κ. Μητσοτάκη.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

6 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Καλά θα κάνει ο κ.Μπαλασόπουλος να σοβαρευτεί λιγάκι κι ας σκουπίσει τα κροκοδείλια δάκρυά του για τους δημ.αστυνομικούς κι ας τους αφήσει να πάνε στις θέσεις τους, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι!
Ο κομματισμός στο συνδικαλισμό μάς έφερε σαυτά τα χάλια και ο λαΪκισμός των εργατοπατέρων που πρώτα ευλογούσαν τα δικά τους γένια και στην πορεία ξεχνούσαν το θεσμικό τους ρόλο!
Κ.Μπαλασόπουλε ,απορώ πώς δεν ήσασταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!Κάποιοι σαν κι εσάς πληρώθηκαν με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της νίκης!Ίσως σας <> ο έταιρος Καππαδόκης, κ.Κοσσυφάκης , που τελικά ατύχησε στην προσπάθειά του να <> το ευρωκοινοβούλιο!
Αφήστε να διοριστούν τα παιδιά αμεσα ,γιατί έχουν χάσει τους ρυθμούς της ζωής κι έχουν και μωρά να ταϊσουν!
Επιτέλους χορτάσαμε τόσα χρόνια από συνδικαλιστές της λαΪκίστικης σοσιαλιστικής νομενκλατούρας!
Ήρθε ο καιρός της δουλειάς και το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!
Χαιρετίσματα από έναν συντ-χο του δημοσίου που <> από την παράγκα των συνδικαλιστάδων ένθεν κι ένθεν!

Γιάννης είπε...

Όταν έχεις το παιδί σου αποκαταστημένο είναι εύκολο να κατηγορείς, και το μόνο που σε νοιάζει πραγματικά είναι να προχωρήσει η διαδικασία, με το όποιο τίμημα μπορεί να έχει για τους άλλους.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι συνάδελφοι που αλλάζουν πόλη προσωρινά είναι αρκετές δεκάδες. Τι θα απαντήσεις σε αυτούς τους συναδέλφους που λένε ότι «είμαι προσωρινά Αποκεντρωμένη στην Καλαμάτα, ή στην Σπάρτη, ή στη Σύρο ή τη Λέσβο»(πραγματικά παραδείγματα) και αναρωτιούνται αν θα πρέπει να νοικιάσουν ξενοδοχείο για όσο διαρκεί η προσωρινή τοποθέτηση, ή να πάρουν τις φαμίλιες τους και να μετακομίσουν; Το βάρος της απάντησης δεν πέφτει πάνω σου, γιατί εσύ θα προσπαθήσεις να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα του υιού σου ή του συγγενή σου, πέφτει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο είναι το εκλεγμένο όργανο.

Πέραν βέβαια του αυταπόδεικτου, ότι όσο προχωρούν οι διαδικασίες (με το πρόσχημα της προσωρινής τοποθέτησης), τόσο μπαίνει ταφόπλακα στις 250 απολύσεις, και τόσο χάνονται κάποια πλεονεκτήματα που δεν θα παραθέσω.

Στην ΕΛ.ΑΣ. αλήθεια, πώς θα γίνουν προσωρινές τοποθετήσεις, όταν δεν υπάρχει νόμος ή Π.Δ. να σε εντάσσει σε κάποιο μισθολόγιο; Δουλεύει ο Μητσοτάκης τον κόσμο που είναι άσχετος, αλλά τελικά δεν είναι μόνο ο κόσμος άσχετος.
Γνωρίζετε τη προβλεπόμενη διαδικασία από το Νόμο για την προσωρινή τοποθέτηση που δεν τηρήθηκε; Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα, υπάρχουν πολλά άλλα, δεν θα επεκταθώ.

Να κατηγορείς την ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν δεν κάνει τη δουλειά της και μπαίνει σε παλαιοσυνδικαλιστική λογική το καταλαβαίνω, όταν όμως την κατηγορείς όταν κάνει τα αυτονόητα, το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι του κάθε Μπαλασόπουλου. Και αυτή η δαιμονοποίηση για τον πρόεδρο ενός οργάνου, μίας εκτελεστικής επιτροπής με 4-5 παρατάξεις που εκτελεί συνήθως ομόφωνες αποφάσεις δείχνει μόνο εμπάθεια, προερχόμενη ίσως από τα γνωστά κλισέ που ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός θα έπρεπε να αποφεύγετε...

Ή μήπως φοβόμαστε ότι θα βγάλει σύντομα απόφαση το ΣτΕ και τρέμουμε για τα 20 μόρια που θα ρίξουν τον κανακάρη στις φυλακές; Θα βιάζεστε να τελειώσει η διαδικασία τότε;

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Δε χρειάζεται απάντηση στον Γιάννης, γιατί είναι γνωστός από τα παλιά του σχόλια.
Ας εύχεται να κακοφορμίσει η υπόθεσή σας για να επιχαίρεται μετά για τα λάθη του κ.Μητσοτάκη!Γιατί πραγματικά αυτός είναι ο σκοπός κάποιων.Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η αβεβαιότητα και οι κομματικές κόντρες που δεν οδηγούν πουθενά!
Επίσης σταματήστε την ίδια καραμέλα περί τακτοποίησης συγγενικού μου προσώπου.
Σημασία έχει να τοποθετηθούν όλοι και να μην υπάρχει κανείς απολυμένος,Γιαννάκο μας!
Μήπως είστε από τους βολεμένους του συστήματος και δεν έχετε άγχος;

Roumelian Dorian είπε...

Κάντε μας τη χάρη κύριε Τυρίδη, η συλλογικότητα που επικαλούσασταν πριν τα 20 μόρια και τις θέσεις μάλλον πήγε περίπατο και αντικαταστάθηκε από το αυστηρα υποκειμενικό συμφέρον. Το να πιάσουμε δουλειά άμεσα θα ήταν ηθικά δίκαιο εφόσον είχαν όλοι τοποθετηθεί κοντά στο σπίτι τους και αξιοπρεπώς. όταν εκτατοντάδες Δ.Α. είναι ξεσπιτωμένοι, 250 αδιάθετοι, και αρκετοί τρώνε σκ....ό σε φυλακές (και ειδικά στον Κορυδαλλό θα ξερναγες και μόνο στην περιγραφή...) δεν δικαιούστε να ζητάτε να προχωρήσει η διαδικασία για τους ΜΙΣΟΥΣ! ντροπή!!! αν ήσουν στη θέση των άλλων θα το ζήταγες;;;; αν είχες περάσει 300χλμ και είχες ελπίδες να γυρίσεις σπίτι σου θα το ζήταγες;;; υπομονή για το ΣτΕ, μην φοβάστε, το έννομο συμφέρον δεν βασίζεται σε προσωρινά ΦΕΚ....

Γιάννης είπε...

Μη μιλάτε εσείς για βολεμένους του συστήματος κ. Τυρίδη. Αλλά ακόμη και αν ανήκα στους βολεμένους, δεν θα είχα διαφορετική στάση.

Σημασία έχει να τοποθετηθούν όλοι και να μην υπάρχει κανείς απολυμένος,Γιαννάκο μας!

Αυτά τα οικουμενικά υποκριτικά δεν περνάνε, ανέφερα ήδη ότι αν προχωρήσει η διαδικασία, μπαίνει ταφόπλακα στις 250 απολύσεις. Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες.
Ή μήπως θέλετε να μου πείτε ότι εφόσον πιάσουμε δουλειά, θα ενταθεί ο αγώνας υπέρ των απολυόμενων συναδέλφων;

Αν σας μοιάζουν πράγματι οι απολυόμενοι θα έπρεπε να είσαστε στις συγκεντρώσεις ή να το δείχνετε έμπρακτα με κάποιον τρόπο. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Οι οποίες δεν έχουν κομματική υπόσταση, αλλά αυτό μάλλον ήδη το γνωρίζετε, ασχέτως τι γράφετε.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Αντισυνταγματικότητα της κατάργησης και επιστροφη στους δήμους ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...