Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή π. Δ.Α. με πολλές αλήθειες...

‘’ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ Η Η Μ...ΚΙΑ ΠΑΕΙ ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΝΕΦΟ ; ‘’

Θεσσαλονίκη,  09/06/2014.

  Εννέα μήνες. Σε  λίγες  ημέρες συμπληρώνονται εννέα ολόκληροι μήνες από την διαθεσιμότητα των Δ.Α.. Πόσα και πόσα παράλογα,  έχουν συμβεί αυτό το διάστημα!!!. Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω !!!. Μάλλον για αρχή θυμήθηκα κάτι, κάτι πολύ τραγικό. Εξαιρετικά τραγικό !!!. Αν κάνουμε μια μικρή ανάλυση  , στο φτωχό μας μυαλουδάκι  ο καθένας, δεν νομίζω να μπορεί να περιγραφεί το μέγεθος της τραγικότητας, της ηλιθιότητας, της γελοιότητας και όποιας  άλλης λέξης καταλήγει και τελειώνει σε  -ότητα. Θυμήθηκα , την δήλωση στα τηλεοπτικά κανάλια του Αντωνάκη ( μην με ρωτάτε ποιανού Αντωνάκη και με συγχύζετε, του Σαμαρά εννοείτε ) : ‘’  Τι προτιμάτε δηλαδή ; Δ.Α. και σχολικούς φύλακες, που στην ουσία δεν προσφέρουν και κάτι αναγκαίο ή  ισάριθμες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών που είναι αναγκαίοι ;  ‘’  Ίσως τότε από το σόκ που βιώναμε όλοι μας , δεν αναλύσαμε και δεν κρίναμε όπως έπρεπε την δήλωση αυτή. Και άντε εμείς καλά, οι αντίπαλοι υποτίθεται πολιτικοί ;  Οι δημοσιογράφοι ; Ουδέν σχόλιον !!!. Φανταστείτε , όταν ο πρωθυπουργός – ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ  μιας σύγχρονης   ευρωπαϊκής  χώρας – θέτει αυτό το  ερώτημα-δίλλημα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε τι σημείο κατρακύλας έχουμε φθάσει. Το σκέφτομαι ξανά και ξανά !!!. Δεν μπορεί !!!.

        Από την άλλη θυμάμαι τα εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια και όποια άλλη λέξη καταλήγει και τελειώνει σε  -μμύρια. Τα - μμύρια που σπαταλήθηκαν σε μίζες για εξοπλισμούς, στην υγεία, ομόλογα – χρηματιστήριο – ασφαλιστικά ταμεία, τα  – μμύρια των επιχορηγήσεων στα κόμματα, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις!!!. Θυμάμαι τις χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων , που  έκανε μόνιμους ο Αντωνάκης ,  μαζί με τον Προκόπη  ( όποιος απορεί για ποιον Προκόπη γράφω, παρακαλώ να σταματήσει εδώ την ανάγνωση ) όταν ήταν υπουργός πολιτισμού εκεί. Τώρα , εντελώς ξαφνικά, ανακάλυψε ο κύριος Μητσοτάκης , ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ,  έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις με πλαστή προϋπηρεσία και ζητά να γίνει επανέλεγχος. Αλλά σύμφωνα με δηλώσεις ιθυνόντων, δεν  ευθύνονται οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, ευθύνονται οι διοικήσεις των οργανισμών που τις υπέγραψαν. Αλλά και πάλι δεν φταίνε οι διοικήσεις,  γιατί είχαν μπερδευτεί από το νομικό καθεστώς και εκβιάστηκαν από μεγαλοσυνδικαλιστές και εργατοπατέρες  – αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο άραγε ;  -. Οι διοικήσεις αυτές έχουν αποχωρήσει, τα αδικήματα παραγράφτηκαν, το Α.Σ.Ε.Π. δεν φταίει , γιατί απλά έκανε   << τυπικό  έλεγχο >>. Ο Κωστάκης ( μην με ρωτάτε ποιος Κωστάκης και με συγχύζετε, ο Καραμανλής εννοείται )απείλησε πως αν γίνει έλεγχος για αυτούς,  δεν θα ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο. Επομένως ,ούτε γάτα ούτε ζημιά. Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε !!!Ας κάνουμε μια δήλωση να θολώσουμε τα νερά! Και όσοι μας πίστεψαν, μας πίστεψαν.

       Από την άλλη μεριά, θυμάμαι τον σάλο που δημιουργήθηκε στα Μ.Μ.Ε. , για τα πλαστά δικαιολογητικά των Δ.Α. και την παραπληροφόρηση και λάσπη. Ο κύριος Γρηγοράκος  τα απαριθμούσε σε πεντακόσια περίπου στον αριθμό, η κύρια Χριστοφιλοπούλου από την άλλη , σε πολύ περισσότερα. Σιγά σιγά  , σύμφωνα με τις δηλώσεις τους , ο αριθμός των πλαστών δικαιολογητικών , θα ξεπερνούσε ακόμη και τον αριθμό των υπαρχόντων Δ.Α.. Βέβαια,  έπειτα μούγκα στην στρούγκα!!!! Ολες οι δηλώσεις έπειτα ξεχνιούνται. Αρχίζω και θυμάμαι και άλλα. Πολλά άλλα !!!. Την τηλεοπτική συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Ν.Χατζηνικολάου  στο << STAR >>, όπου  άλλα τον ρωτούσαν οι Δ.Α. και άλλα απαντούσε αυτός. Άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα  αυτιά μου!! Άλλα και παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον κύριο Μητσοτάκη, στους ελιγμούς. Τον θυμάμαι επίσης , σ άλλη τηλεοπτική συνέντευξη,  να δηλώνει ότι  πολλοί  Δ.Α.,  θα καλύψουν κενές θέσεις στις φυλακές , όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες, άλλωστε έχουν εκπαιδευτεί για αυτό και έτσι γλυτώνουμε και έξτρα προσλήψεις. Πότε και που κύριε Μητσοτάκη έχουμε εκπαιδευτεί γι αυτό ; Ως διοικητικοί υπάλληλοι είχαμε διοριστεί και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό! Κ πάλι κανείς χριστιανός δημοσιογράφος να μην του θέτει αυτή την απορία ;

    Θυμάμαι τις ημέρες που ανακοινώθηκε η κατάργηση της Δ.Α. , τα τηλεοπτικά κανάλια να προβάλλουν συνεχώς και να κάνουν εκτενή σχόλια, πάνω σ ένα ρεπορτάζ με κάποιον Δ.Α. να κλέβει την πραμάτεια ενός ανήλικου μικροπωλητή , κάπου στο Μεξικό ή στην Χιλή. Θυμάμαι τον κύριο Σπηλιωτόπουλο , να λέει προεκλογικά ότι ήδη 600 πρώην Δ.Α. εκπαιδεύονται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι έτοιμοι ν αναλάβουν καθήκοντα!! Και μ έπαιρναν συγγενείς και φίλοι τηλέφωνο να μου πουν ωραία, βολευτήκατε τελικά!! Λίγο έλειψε να μας πει,  ότι οι 600 αυτοί, είναι οι άριστοι των αρίστων, και εκπαιδεύονται μυστικά σε κάποιο απομακρυσμένο στρατόπεδο στο Κουρδιστάν, με εγκεκριμένα μυστικά κονδύλια,  μεσούσης της κρίσεως. Τον θυμάμαι επίσης να δηλώνει , πως αν εκλεγεί δήμαρχος θα οργανώσει  Μητροπολιτική Δημοτική Αστυνομία,  στα πρότυπα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Τύφλα να έχει ο Τζουλιάννι (  πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης ). Επίσης ο Άρης μας είπε , ότι δεν συμφωνούσε με την κατάργηση μας αλλά εκβιάστηκε για να σωθεί η χώρα. Τέτοιο δίλλημα βρε  Αρη!!!!!! Δεν θυμάμαι όμως να λες τίποτα , για τα πολυτελέστατα ταξίδια που έκανες  ως υπουργός τουρισμού, αφού ξεχάστηκαν και αυτές οι κατηγορίες.
 
  Θυμάμαι τον κύριο Καμίνη να λέει πως απορεί πως εκλέχτηκε και  πάλι  δήμαρχος, αφού μετά την κατάργηση της Δ,Α, επικρατεί χάος στην Αθήνα.  Προεκλογικά , τον θυμάμαι να λέει,  πως ήταν μέγα λάθος η κατάργηση της Δ.Α., δεν θυμάμαι όμως  καμιά ενέργεια ή έστω μια απλή δήλωση συμπαράστασης!!!!. Για τον κουμπάρο του όμως, για να μείνει διευθυντής στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό , άλλαξε μέχρι και το καταστατικό λειτουργίας, εντελώς παρανόμως!!!! Τα ίδια και χειρότερα , από τον προοδευτικό κύριο Μπουτάρη. Έφθασε στο σημείο να δηλώσει , πως αφού δεν υπάρχει η δημοτική αστυνομία, θα πρέπει οι πολίτες της θες/κης, από μόνοι τους να συμμορφωθούν με τους κανόνες και  τους νόμους,  για την ευταξία της πόλης.  Παράδειγμα βέβαια και υπόδειγμα προς τους   συμπολίτες του, αποτελεί αυτός – ο πρώτος μεταξύ των συμπολιτών του – με το να καπνίζει σε εσωτερικούς χώρους. Τον θυμάμαι επίσης , να τον δείχνει ένα τηλεοπτικό κανάλι, να κάνει παρατήρηση σε κάποιον εργαζόμενο, γιατί πάρκαρε και ξεφόρτωνε μέσα στην Πλατεία Αριστοτέλους , μία Τετάρτη απόγευμα. Ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος και έδειχνε και νευριασμένος!!!!. Τι να κάνει και ο ταλαίπωρος ο φορτοεκφορτωτής μπροστά στην κάμερα? Έφυγε.  Εντελώς ενημερωτικά κύριε Μπουτάρη , ημέρα Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα,  υπάρχει ωράριο φορτοεκφόρτωσης στην πλατεία. Εσείς πάντως την κάνατε την δουλειά σας, ενισχύθηκε    το προφίλ σας. Πάντως,  έχω πολύ καιρό να ακούσω να ξεφουσκώνετε λάστιχα παράνομα παρκαρισμένων ι.χ.ε , από την αγανάκτηση σας.

    Και ας έρθουμε στην έννοια και την σημασία της λέξεως : <<  ψήφος  >>. Θυμάμαι πως ο Δήμος θες/κης, αποφάσισε να μην κάνει προσφυγή ενάντια στην απόφαση δικαίωσης των συμβασιούχων, γιατί έχουν δίκιο και είναι απαραίτητοι. Δεν μπορεί λέω, κάποιο  λάκκο  έχει η φάβα. Φυσικά!!!  Αφού αποτελούν μόνιμη εκβιαστική δεξαμενή ψήφων!!!!!!  Πάντως, αυτούς τους πονάτε πιο πολύ  κύριε  Μπουτάρη και τους συμπαραστέκεστε. Για εμάς πάλι, ούτε λόγος!! Ας μην συνεχίσω, οι πρώην συνάδελφοι θεωρώ ότι καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Δεν χρειάζονται  επιπλέον διευκρινήσεις. Ελπίζω μόνο να μην τους φυλάτε και αυτούς καμιά πισώπλατη  μαχαιριά,  τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και εκλεχτήκατε  και πάλι δήμαρχος.  Μεγάλη σπουδή και επιμέλεια σας έπιασε , όσον αφορά να ξεκαθαρίσετε  και να τακτοποιήσετε τα της μισθοδοσίας μας. Γι αυτό και μας αφήσατε απλήρωτους ένα δεκαπενθήμερο, ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που συνέβη αυτό. Δεν είδα όμως καμία σπουδή και επιμέλεια  , στο να αποστείλετε τα στοιχεία της απογραφής των δημοτικών επιχειρήσεων και του αριθμού των εργαζομένων σ αυτές. Όχι  μόνο δεν βιαστήκατε αλλά αντιθέτως καθυστερήσατε παρανόμως και αρνηθήκατε. Όπως και πολλοί άλλοι δήμοι, μ αποτέλεσμα   όταν ζητήθηκε ένας αριθμός εργαζομένων στους ΟΤΑ , να την πληρώσουν οι σχολικοί φύλακες και η Δ.Α.. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως αυτοί αποτελούν μόνιμη, εκβιαστική δεξαμενή ψήφων!!!! Αλλά και η κυβέρνηση,  σας εξαργύρωσε την υπακοή σας. Λίγο πριν τις εκλογές και εντελώς παράνομα, ψήφισαν διάταξη ,  όπου μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα και πρόεδροι διαφόρων συμβουλίων και οργανισμών, χωρίς να έχουν πριν παραιτηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να θεωρηθεί νόμιμη η επανεκλογή σας.

    Επίση, ς ας συνεχίσω να αναλύω την έννοια της  λέξεως :  << ψήφος >>  και πάλι. Κάτι σαν μετεκλογικός απολογισμός. Λίγο πριν τις εκλογές και πάλι,  συναντώ σε  γλέντι  γάμου, εν ενεργεία βουλευτή, γυναίκα στο φύλο. Την γνωρίζω φυσιογνωμικά αλλά δεν έχουμε ανταλλάξει κουβέντα ποτέ!!! Ξαφνικά έρχεται στο τραπέζι που  καθόμουν, καλησπέρα μου λέει !!!!!σεβάστηκα τους νεόνυμφους και την χαρά τους, οπότε ας συγκρατήσω λέω τα νεύρα και το βρωμόστομα μου !! Ο τάδε μου λέει, μου είπε το πρόβλημα σου, μπορώ να κάνω κάτι μου λέει, έλα  απ το γραφείο μου αύριο μεθαύριο να τα πούμε. Απαντώ :  ότι ήταν να κάνετε το κάνατε κυρία μου, ψηφίσατε  την κατάργηση  μας, τι άλλο παραπάνω να κάνετε? Σας ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον!!!! Ε  τώρα γιατί μου μιλάς έτσι!!!!!! Εγώ καταλαβαίνω πως νιώθεις!!!Πάντως θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν φταίει η κυβέρνηση  για ότι έγινε, ήταν απόφαση των δημάρχων που πάρθηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Αλήθεια σου λέω!! Ωραία, σας πιστεύω, καλή διασκέδαση!!!!!!!Να  είστε καλά!!! Καταλαβαίνω μου λέει τον θυμό σου , αλλά την ειρωνεία σου την θεωρώ αδικαιολόγητη! Μου προτάσσει το χέρι,  μαζί με μια κάρτα υποψηφίου δημάρχου!!!Καλή διασκέδαση της λέω και πάλι! Και δυσανασχετεί!!!!! Δηλαδή που να μιλούσα κι όλας!!!! Ύστερα σκέφτηκα πως χαλάλι που μας καταργήσανε και  τραβάω ότι τραβάω!!!! χαλάλι η ψυχολογία μου και ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ στην τσέπη!!!!!! Εντάξει ένα ευρώ έχω. Αφού έχουμε   πρωτογενές πλεόνασμα, και  έβαλα και εγώ  γι αυτό το λιθαράκι μου, χαλάλι!!!!!! Τώρα,  είχα επηρρεαστεί απ το πιοτό, απ τους αεροψεκασμούς, από την  μεταδοτική χαρά των πολιτικών,  που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, δεν ξέρω!!!!! 

Συμπέρασμα  απ όλα τα παραπάνω :  <<  Για να δικαιολογήσω και τον τίτλο της επιστολής μου,  καταλήγω  ότι όλα αυτά , οφείλονται μάλλον σ έναν αρμονικό συνδυασμό και πετυχημένης  πλέξης  συννέφου αεροψεκασμών και μαλακίας μαζί!!!  >>.

Υ.Γ. : ‘’ Για να είμαι ειλικρινής , ήθελα να γράψω για την όλη διαδικασία – παρωδία της διαθεσιμότητας,  αλλά ήθελε πολλή σκέψη και ανάλυση, θα χαλούσα την διάθεση ορισμένων πρώην συναδέλφων με τα λεγόμενα μου , εν μέσω τριημέρου, οπότε το άφησα! Επιφυλάσσομαι  πάντως για αργότερα!!!! Καλά μπάνια σ όσους πάτε στη θάλασσα!!!! Εγω  δεν έχω ούτε διάθεση, ούτε ευρώ  για να πάω θάλασσα!!!! Άλλωστε  αν  είχα ,σιγά να μην έγραφα αυτές τις βλακείες!!!! Όσοι  πάντως είχατε την υπομονή να με διαβάσετε μέχρι τέλους, τι να πω!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!! Καλό τριήμερο!!!!!!!!! Εύχομαι  -  εκ βάθους καρδιάς - στον συνάδελφο Γιάννη Βαγδάτη μπράβο για την ενέργεια του, υπομονή και κουράγιο, όπως και σ όλους τους άλλους που έμειναν – προς το παρόν ελπίζω -χωρίς θέση εργασίας- .  και σε όσους θα χρειαστεί να μετακομίσουν σ άλλη γη και σ άλλα μέρη. Και εύχομαι και ελπίζω , να βάλουμε όλοι στην άκρη τον εγωισμό και όποια άλλα συναισθήματα, και να τους συμπαρασταθούμε  με κάθε τρόπο!!!!! Μια επίσκεψη στη σκηνή, δυο λόγια , ένας καφές !!!!Μην ξεχνάτε πως ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στην άδικη θέση που βρίσκονται αυτοί!!!! Και μην ξεχνάτε επίσης,  πως άλλοι μας έφθασαν σ αυτό το σημείο και μας ώθησαν  ν αλληλοφαγωθούμε!!!!!

5 σχόλια :

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΤΗΣ είπε...

Συγχαρητήρια συνάδελφε συμφωνώ απόλυτα με όσα λες στην επιστολή σου και την προσυπογραφώ.
Ξέχασες όμως να πεις ότι τους δώσαμε και εμείς λίγο λαβή με την συμπεριφορά μας ( ορισμένοι ) την εμφάνιση μας, την αποδοτικότητα μας και γενικά τη στάση μας στην υπηρεσία .( π.χ. με το να λέμε δεν είμαστε αστυνομικοί είμαστε δημοτικοί υπάλληλοι.
Και βέβαια δεν ήμασταν αστυνομικοί ήμασταν ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

bill είπε...

Μπραβο στο συναδερφο!!!..και συμπληρωνω, αν θυμαστε καλα στη δηλωση του Αντωνακη στα τηλεοπτικα καναλια..οταν ειχε αναφερθει στους σχολικους φυλακες και στη δημοτικη αστυνομια, ειχε πει επισης "τι την θελουμε τη δημοτικη αστυνομια;..να κοβει μονο κλησεις στα ι.χ.;;..να πως αποκρυβεται η αληθεια απο το κοινο και πως διαστρεβλωνεται η κοινη γνωμη..το οποιο στην πλειοψηφια του αγνοει οτι εξασκουσαμε 20+ αρμοδιοτητες...ουτε ενας δημος στη χωρα μπηκε στη διαδικασια να παρουσιασει οικονομικα στοιχεια για την υπηρεσια.."τοσα στοιχιζει η υπηρεσια στο δημο π.χ και τοσα εσοδα φερνει"...ακομη και με γραμμη δημαρχου!!δεν ηθελαν να παρουσιαστει κατι τετοιο..προκαλω οποιονδηποτε να αποδειξει οτι η υπηρεσια πανελλαδικα ηταν ζημιογονα στον κρατικο προυπολογισμο..εστω αυτο..εφοσον επικαλουνται και την εκτακτη δημοσιονομικη προσαρμογη της χωρας λογο δεσμευσεων προς τους δανειστες..για να μην αναφερθω στις κοινωνικες υπηρεσιες-αρμοδιοτητες που προσφεραμε στους πολιτες χωερις εισπρατκτικο χαρακτηρα..Οταν εχεις ενα "μαγαζακι" που σου φερνει εσοδα παραπανω απο τα εξοδα..και ο πιο ηλιθιος επιχειρηματιας θα κοιταξει πως να το κανει καλυτερο..να το βελτιωσει και οχι να το κλεισει..το τελευταιο αφιερωμενο στους ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ-ΨΕΥΤΕΣ-ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ-ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ πολιτικους αρχοντες του τοπου και μη..

Giorgos M είπε...

Μάλλον και εσύ συνάδελφε δεν ανήκεις στην πλειοψηφία του όχλου και της μάζας που πλήττει και τη δ.α. (με αποτέλεσμα άλλοι να είναι τρείς λαλούν και δύο χορεύουν,άλλοι να χορεύουν με τους λύκους και κάποιοι άλλοι να θέλουν να χορέψουν τους υπόλοιπους στο ταψί ή το χορό του ζαλόγγου...).Μακάρι να μην ανήκαμε στο 25% μάξιμουμ της "φάρας" μας και να είμασταν τουλάχιστον το 75%...

Nestor είπε...

Ολα σωστα πλην του οτι δεν προσληφθηκαμε διοικητικοι υπαλληλοι (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ-1) αλλα δημοτικοι αστυνομικοι (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ-23). Ολα εχουν την σημασια τους. Μας φερθηκαν σκαρτα αλλα τους το επιτρεψαμε. Δεν το λεω για να μας κατηγορησω. Οταν ομως δεν θελεις να σου συμβει κατι κακο, πρωτος εσυ πρεπει να προνοησεις για να μην συμβει, οχι να περιμενεις απο τους αλλους να σε λυπηθουν/εκτιμησουν. Αν το κανεις θα εισαι παντα στο ελεος των αλλων.
Κατα τ αλλα εχουν και οι αλλοι τις ευθυνες τους αλλα μονο εμεις μπορουμε να κανουμε κατι για μας. Η γκρινια μονο εκτονωση προσφερει ασχετως αν ειναι δικιολογημενη η οχι, τιποτα αλλο...

Nikos Papanikos είπε...

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο, πραγματικά εύστοχη η επιστολή, περιμένουμε και την επιστολή του για την όλη διαδικασία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...