Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Δ.Σ. Σ.Δ.Α.Α. με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΑΣΕΠ - Μέσα Ιουλίου οι οριστικοί πίνακες - Δελτίο τύπου


Αθήνα, 11-6-2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     
        Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μαζί με τον νομικό μας σύμβουλο Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, πραγματοποίησαν συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Σ.Ε.Π.  την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014.
        Κατά την συνάντηση, η Γενική Διευθύντρια  Διοικητικού του ΑΣΕΠ  κα Κ. Στάγκα ενημέρωσε τους εκπρόσωπους του Συλλόγου για την  πορεία εξέτασης των αιτήσεων θεραπείας  που έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί και θα υποβληθούν μέχρι την λήξη της προθεσμίας   στις 25/06/2014.
        Το σύνολο των αιτήσεων θεραπείας, αφού κατηγοριοποιηθεί, θα εξεταστεί από τα Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια (Τ.Υ.Σ.)- 12 στον αριθμό- που έχουν συσταθεί, υπό την  προεδρία συμβούλου του ΑΣΕΠ σε κάθε φορέα υποδοχής. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα εκδοθούν οριστικοί πίνακες κατάταξης πριν την εξέταση όλων των αιτήσεων θεραπείας που την προσδιόρισε στα μέσα Ιουλίου τρέχοντος. Σε καμία περίπτωση πάντως, το ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να αναμένει τη απόφαση του ΣτΕ για την έκδοση οριστικών πινάκων. Τέλος, οι οριστικοί πίνακες για όλους τους φορείς υποδοχείς θα εκδοθούν ταυτόχρονα, καθώς πιθανή αλλαγή τους ενός, συνεπιφέρει αυτόματες τροποποιήσεις στους άλλους.
        Ο Σύλλογος επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στις πιο κάτω κατηγορίες:
- στις περιπτώσεις των δημοτικών αστυνομικών που πέτυχαν σε γραπτό και προφορικό διαγωνισμό προ 1993.
- στην δυνατότητα προσωρινής αναστολής της τοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών σε θέσεις μακριά από τους τόπους συμφερόντων τους, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων, ώστε να αποφευχθεί υπέρμετρη επιβάρυνση των τοποθετουμένων.
- τα προβλήματα που θα ανακύψουν  με την αλλαγή  των κωδικών των φορέων  υποδοχής  μέσω των Υπουργικών αποφάσεων με ΦΕΚ ..

        Συνάδελφοι/ Συναδέλφισσες,
        Ο δρόμος για την ασφαλή μετακίνηση όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών σε φορείς της επιλογής τους είναι τελικά πολύ μακρύς και δύσκολος, όπως εξ’ αρχής είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει. Η χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία και αναστάτωση εργαζομένων του δημοσίου τομέα, που άδικα «πληρώνουν τα σπασμένα» άλλων δεν θα τελειώσει εάν δεν τοποθετηθεί και ο τελευταίος συνάδελφος σε υπηρεσία της προτίμησής του.
               Όσο για τους λόγους που η Κυβέρνηση επέλεξε να καταργήσει συλλήβδην έναν υγιή και χρήσιμο φορέα και να υποβάλλει τους υπαλλήλους του  σε πολυδαίδαλες, πρωτόγνωρες και αναποτελεσματικές διαδικασίες, δημιουργώντας πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα τάχα θεραπεύει γι αυτούς, αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκτός εάν περισσότερη πλέον αρμοδιότητα για την εσωτερική αυτή υπόθεση έχει ο κος Τόμσεν και τα λοιπά μέλη της Τρόικας.   


                                                            Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α

2 σχόλια :

NIK είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ?

Giorgos M είπε...

- τα προβλήματα που θα ανακύψουν με την αλλαγή των κωδικών των φορέων υποδοχής μέσω των Υπουργικών αποφάσεων με ΦΕΚ ..

για σπάστε το σε πενηνταράκια που θα έλεγε ο Γεωργίου,γιατί αν εννοείτε να δικαιωθούν αυτοί που δήθεν έκαναν λάθος σε κωδικούς (δεν αντιλέγω ότι ίσως κάποιοι έκαναν όντως λάθος,αλλά για μένα αξίζουν ότι έπαθαν καθώς ΌΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΟΛΟΥΣ 24/7)κάτι βρωμάει και στο ΣΔΑΑ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...