Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Ζητούν να γίνουν δεσμοφύλακες...

Στους δρόμους οι «αδιάθετοι» δημοτικοί αστυνομικοί.

Στους δρόμους ξαναβγήκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, πραγματοποιώντας χθες νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αίτημά τους, η πλήρης επανατοποθέτηση των 226 «αδιάθετων» συναδέλφων τους, οι οποίοι, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, απολύονται οριστικά στα τέλη Ιουνίου. Σε επαφή που είχαν με στέλεχος του υπουργείου, έλαβαν τη δέσμευση για συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έως το τέλος της εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν τη λύση του προβλήματος.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί σημειώνουν ότι υπάρχουν 189 κενές θέσεις (σωφρονιστικών υπαλλήλων στην πλειονότητά τους) στις οποίες, μεταξύ άλλων, ζητούν να μεταφερθούν. Επιπλέον, διαμαρτύρονται για το ηλικιακό κριτήριο των 50 ετών που τέθηκε ως προς την απορρόφησή τους σε ΕΛ.ΑΣ. και σωφρονιστικά καταστήματα. Από τους 226, υπολογίζεται ότι βρίσκονται στον «αέρα» λόγω ηλικίας λίγοι περισσότεροι από τους 100. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι οδηγούνται στην απόλυση, δεν προορίζονται προς επανατοποθέτηση «λόγω φωτογραφικών μοριοδοτήσεων που ευνόησαν κάποιους συγκεκριμένους», όπως επισημαίνουν στην «Εφ.Συν.». Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής των δημοτικών αστυνομικών κατά των διατάξεων μέσω των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις τους, αλλά και κατά οδηγιών του υπουργείου που αναφέρονταν στη διαδικασία της κινητικότητάς τους.

Περαιτέρω, καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» ότι στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ παραμένουν τα ονόματα δημοτικών αστυνομικών για τους οποίους, σε ελέγχους του ΣΕΕΔΔ, διαπιστώθηκε ότι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος 226 νόμιμα διορισμένων μόνιμων υπαλλήλων που νιώθουν να τους πνίγει το δίκιο. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την επανατοποθέτηση 2.670 δημοτικών αστυνομικών, ότι «διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν -για προφανείς μικροκομματικούς λόγους- ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν», αποδεικνύονται αναληθείς για τους προς απόλυση υπαλλήλους που βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας.


1 σχόλια :

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Ανθρωποφυλακες ειναι η σωστή λέξη....
Ας βγει η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ άμεσα αρκετα μείναμε χωρις χρηματα εχουμε υποχρεώσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...