Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Μ. Κεφαλογιάννης: Ζητά την ενίσχυση της Εξ. Φρουράς του Κ.Κ. Αλικαρνασσού με π. Δ.Α. μέσω της αύξησης του ορίου ηλικίας

Την ανακατανομή των θέσεων στην εξωτερική φρουρά του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού και την ενίσχυση της από πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης.


Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε στον κ.Μητσοτάκη ότι οι φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποστελεχωσης του προσωπικού της εξωτερικής φρουράς. Ταυτόχρονα ο φόρτος εργασίας αυξάνεται καθημερινά από τη λειτουργία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στη πόλη του Ηρακλείου, τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες για φυλάξεις ασθενών κρατουμένων και από τα καταστήματα κράτησης Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου. Έτσι έχουν το αρνητικό προνόμιο να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό πλήρωσης κρατουμένων (άνω του 300%) σε όλη την Ελλάδα.

Μέσω της κινητικότητας από την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας στη φρουρά των φυλακών Αλικαρνασσού τοποθετήθηκαν 8 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, δύο λιγότεροι ακόμα και από την αρχική Υ.Α. που προέβλεπε δέκα (10). Σημειωτέων ότι λόγω υπέρβασης ορίου ηλικίας (άνω των 50 ετών) αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα τοποθέτησης δέκα πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, σε επίπεδο Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή δεν πληρώθηκαν έξι (6) θέσεις στα Χανιά.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως είναι επείγουσα η ανάγκη ανακατανομής των θέσεων κάλυψης (μέσω αύξησης ορίου ηλικίας) στην εξωτερική φρουρά του καταστήματος κράτησης Αλικαρνασσού, στηριζόμενη στο σκεπτικό ότι η υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδιαίτερο ένοπλο και ένστολο σώμα ( Π.Δ. 215/2006 Άρθρο 1 Παρ.2) και όχι ”σώμα ασφαλείας”, όπου εφαρμόζεται η παράμετρος του ορίου ηλικίας (π.χ ΕΛ.ΑΣ.).

2 σχόλια :

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Το να πάμε στους δήμους ειναι κακό κυριε κεφαλλογιαννη ? θα φωνάζει η τρόικα?

kostas fotis είπε...

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ....ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΟ Κ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...