Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Καταγγελία π. Δ.Α. για την...αποζημίωση λόγω απόλυσης που τόσο διαφήμισε ο Κ. Μητσοτάκης και που ΔΕΝ έλαβε ποτέ!

Είμαι πρώην δημ. αστυνομικός και λόγω κατάργησης θέσης στις 23/5/2014 τελειώνοντας ο χρόνος διαθεσιμότητας, απολύθηκα από το δήμο, στον οποίο εργάστηκα για 28 ολόκληρα έτη + 8 μήνες στη διαθεσιμότητα. 

Επειδή είμαι άνω των 50 ετών δεν μπόρεσα να μεταταχτώ σε άλλη υπηρεσία (δεν μου δόθηκε η ευκαιρία). Η μόνη θέση που θα μπορούσα να δηλώσω ήταν στην περιφέρεια, αλλά και εκεί είχαν προτεραιότητα οι τρίτεκνοι συνάδελφοι. Το ότι είχα πάρα πολλά μόρια δεν βοήθησε καθόλου. 

Και πάλι είπα «δεν πειράζει, καλύτερα να βρει εργασία ένας νέος άνθρωπος. Παίρνοντας την απόλυση στο χέρι, έκανα αίτηση για αποζημίωση λόγω κατάργησης θέσης σύμφωνα με μια διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 114/10-5-2014. Είπα τότε ότι είναι κάτι κι αυτό όταν χάνεις τη δουλειά σου και δεν πληρώνεσαι. 

Να μπορείς τουλάχιστον να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου. Μου απάντησαν από το γραφείο προσωπικού ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην αποζημίωση, διότι χρειάζεται μια κοινή υπουργική απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν τα χρήματα. Νέα πικρία. Ακόμη θυμάμαι τη σοβαρότητα και τη σιγουριά, με την οποία μιλούσε στην τηλεόραση ο κύριος Μητσοτάκης για το δικαίωμα να παίρνουν αποζημίωση και οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και οι του ιδιωτικού τομέα, αλλά μάλλον το έχει ξεχάσει. 

Σημειωτέον ότι όταν ο καλός συνάδελφος από το γραφείο προσωπικού επικοινώνησε με το υπουργείο για να με διαγράψουν από τα αρχεία τους, ώστε να μπορέσει να μου δώσει την απόλυση, ανταποκρίθηκαν άμεσα. 

Η κοροϊδία συνεχίζεται, όπως και η πικρία...

1 σχόλια :

geolou είπε...

Ερωτηση."πως γινετε να απολυθει αν δεν βγουν τελικοι πινακες?
Μηπως δεν εχω καταλαβει κατι στο αρθρο?
Πως γινετε να απολυθηκε μονο ενας
Οι υπολοιποι?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...