Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Ψηφιακή εποχή για την Ελληνική Αστυνομία

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας τόνισε χθες ότι πρόκειται για «συνολική μεταρρύθμιση», η οποία θα βάλει «τέλος στον απίστευτο εσωτερικό «χαρτοπόλεμο» μετάδοσης των πληροφοριών μέσα στο Σώμα». 


Οι αστυνομικοί θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους tablets, 3G διασύνδεση, χάρτες, «έξυπνα» περιπολικά και μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Το Κέντρο εδρεύει στο Αρχηγείο στην Κατεχάκη και κατέχει κομβικό ρόλο στην παρακολούθηση και την ανάλυση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και θα δύναται να μεταβιβάζει τις πληροφορίες άμεσα σε Λιμενικό, Frontex κι άλλες υπηρεσίες. 

Μέσω τηλεδιάσκεψης με τα Περιφερειακά Κέντρα σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο θα συντονίζονται οι επιχειρήσεις και θα υπάρχει απευθείας εικόνα από τα σύνορα στον Εβρο. Το 2015 θα επεκταθεί και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Την ίδια στιγμή, το αστυνομικό τμήμα μεταφέρεται ψηφιακά στο περιπολικό της Αστυνομίας. 800 περιπολικά έχουν υπολογιστές και 200 tablets και ο αστυνομικός θα μπορεί να δει τα στοιχεία του ελεγχόμενου, την ταυτότητα, αν απασχολεί τις Αρχές, αν καταζητείται, αν έχει χρέη ή εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. 

Σταδιακά θα ενταχθεί και το σύστημα ανίχνευσης κλεμμένων αυτοκινήτων και μακροπρόθεσμα οι αστυνομικοί θα εξοπλιστούν με το ηλεκτρονικό δακτυλοσκοπικό σύστημα ταυτοποίησης, το οποίο θα συγκρίνει το αποτύπωμα του υπόπτου με τις βάσεις δεδομένων και θα δίνει τάχιστα αποτέλεσμα. Ακόμα μία πρωτοπορία είναι το σύστημα C.O.P., μέσω του οποίου θα στέλνεται στο tablet του αστυνομικού το χαρτογραφικό περιβάλλον.

5 σχόλια :

jackal είπε...

Ακριβώς. Κ καμια 200αρια Lamborghini όπως στο Dubai! Εδώ δεν έχουν βενζίνη κ λάστιχα..

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Ρουφιανιά στο μεγαλείο της...δεν κοιτάνε να στελεχώσουν τις υπηρεσιες θέλουν και ψηφιακή εποχή.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Πανε να φάνε λεφτά του φορολογουμένου πολίτη αγοράζονται Ταμπλετ των 500 ευρω.αισχος.

PanosHellas είπε...

Οταν ο πολίτης ομως ψηφιζε πασοκ ηταν καλα? Δε πειράζει ας ειναι 500 ευρω τα ταμπλετ τουλάχιστον καπου θα χρησιμεύσουν. Εδω ο παγκαλος κοστιζει στο ελληνικο κρατος 150.000 ευρω για τηλεφωνα κ ο Βενιζέλος αλλα τοσα για μασσα.δε πειράζει αστα τα παιδια να πάρουν ταμπλετ.

Zodiak2k είπε...

Καλά χαλαρώστε με τα λεφτά του φορολογούμενου..και εμείς μέσα σε αυτούς ήμαστε.Κάποια στιγμή δεν πρέπει να εκσυγχρονιστούν; Είναι καλήτερα να έρχονται στους Δήμους (όπως έτυχε στην Ρόδο) και να "ζητιανεύουν" PC; Έκτός και άν προτιμάτε βήματα προς τα πίσω..Όσο αφορά το σχόλιο με τα περιπολικά έχεις δίκιο..σχεδόν όλα είναι έτοιμα για παλιοσίδερα..λεφτά για συντήρηση -> 0€....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...