Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή συναδέλφων για την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των π. Δ.Α.

Μέσω του ηλ. μας ταχυδρομείου, λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί συνάδερφοι και διαχειριστές του blog . Σας στέλνουμε την παρακάτω ανώνυμη επιστολή με την ελπίδα να την αναρτήσετε στο dimastin.gr και να ενημερωθούν κατά αυτόν τον τρόπο όλοι οι συνάδερφοι, εμπλεκόμενοι ή μη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Διαβάστε την επιστολή:

Αγαπητοί συνάδερφοι

Είμαστε μια ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών της επαρχίας, όπου με υπομονή παρακολουθούμε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν να παίζεται το θέατρο του παραλόγου όσον αφορά τη «συνδικαλιστική» εκπροσώπηση του κλάδου από σωματεία και οργανώσεις.

Αναγνωρίζουμε την αγαθή πρόθεση κάποιων εκ των συναδέρφων οι οποίοι μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν , προσπαθούν να βοηθήσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους και ειδικά εμάς της επαρχίας που δυστυχώς λόγω αποστάσεως δεν μπορέσαμε να τους στηρίξουμε όσο θα θέλαμε τόσο στις πορείες τους όσο και στους αγώνες που κατά καιρούς έχουν δώσει.
Αναγνωρίζουμε επίσης το γεγονός της ιδιαιτερότητας που έχει αποκτήσει αυτό το οποίο η κυβέρνηση θέλει να ονομάζει κινητικότητα Δημοτικών Αστυνομικών. Συμπάσχουμε και εμείς μαζί με όλους τους συναδέρφους.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και τα εξής δεδομένα:

Τα σωματεία αυτά είναι παράνομα από την επομένη της κατάργησης του κλάδου της Δημοτικής Αστυνομίας το Σεπτέμβριο του 2013. Τα ΔΣ των σωματείων αυτών θα έπρεπε ήδη με βάση τον κώδικα Αστικού Δικαίου , να έχουν αιτηθεί τη διάλυση των σωματείων τους από το Πρωτοδικείο αφού :

1. Δεν έχουν πλέον κανένα μέλος μετά την κατάργηση του κλάδου και δεν λαμβάνουν συνδρομές
2. Δεν πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και ως εκ τούτου δεν εκτελούν συλλογικές αποφάσεις των μελών τους
3. Και το σημαντικότερο, δεν πληρούν πλέον το σκοπό τους για τον οποίο ιδρύθηκαν αφού δεν υφίσταται ο κλάδος

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι κύριοι οι οποίοι εμφανίζονται σε διάφορα δημοσιεύματα να συνομιλούν με κυβερνητικούς παράγοντες για την τύχη όλων των υπολοίπων;

Με ποιο δικαίωμα πραγματοποιούν συναντήσεις τέτοιου είδους και ποιο είναι το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών;

Εμείς λοιπόν, οι οποίοι προς το παρόν παραμένουμε ανώνυμοι αλλά σύντομα θα κοινοποιηθούν μέσω δικογράφων τα στοιχεία μας στους ενδιαφερόμενους, δε θα μείνουμε να παρακολουθούμε άλλο τους αυτόκλητους σωτήρες να αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς. Σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν από τους αρμόδιους και τότε να δούμε πως θα εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Για το λόγο αυτό , καταθέσαμε προσφάτως μηνυτήρια αναφορά μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μας εναντίον όλων αυτών οι οποίοι από τον Οκτώβριο του 2013 και μέχρι σήμερα, εμφανίζονται σε διάφορα δημοσιεύματα να εκπροσωπούν το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών με αμφίβολες για τα δικά μας συμφέροντα επιδιώξεις και πρακτικές.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν με την κίνησή μας αυτή θίγουμε τους πραγματικούς αγωνιστές συναδέρφους αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση.

5 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Κατανοούμε τις απορίες,επιφυλάξεις για την εκπροσώπηση πλέον των δημ.αστυνομικών,αλλά προς θεού ,παιδιά,εσείς δεν είστε οι πρώην συνάδελφοι των πρώην συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου σας;
Έχετε δίκιο, αλλά ποιοι θα ασχοληθούν με ό,τι έχει σχέση με την κινητικότητα ,απολύσεις και μετατάξεις τώρα που ο κλάδος σας είναι ακέφαλος, λόγω κατάργησης;
Τι πρέπει να γίνει;Δε λέτε τίποτα πέραν του ότι είναι παράνομη η πρώην συνδ.ηγεσία σας!
Το ότι ασχολούνται με τα θέματα που σας απασχολούν είναι παρανομία τους;Για συνέλθετε λιγάκι!
Εδώ ο κλάδος σας έχει χωριστεί σε σειρές ανάλογα με τα μόρια που κέρδισαν κάποιοι και έρχεστε τώρα κι εσείς να δημιουργήσετε νέα προβλήματα;Εσείς δεν ήσασταν οι συνάδελφοι που ήρθατε σε αντιπαλότητα με τους συναδέλφους σας που άλλαξαν επίπεδο!(Από ΔΕ σε ΠΕ).Τι άλλο τώρα, που φτάσατε στο τέλος;
Τι έπρεπε να γίνει ,δηλαδή;Αντί να πείτε ένα ευχαριστώ για τις παραστάσεις τους σε υπουργούς και ΑΣΕΠ τώρα τους έχετε στη σέντρα και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει!Αγωνιστήκατε και αγωνίζεστε για τους συναδέλφους σας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της απογοήτευσης;Μη νομίζετε ,ότι το κάνουν για να δρέψουν δάφνες και οφίκια!
Αν θέλετε να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας, ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα,παλικάρια μου!

ΤΕΟ είπε...

με αμφίβολες για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμφέροντα επιδιώξεις και πρακτικές!!!!!

Αυτόνοος Αρχαίος είπε...

Σωστός ο ΤΕΟ στην επισήμανση!!!.... δεν εμφανίστηκαν ως επίσημοι εκπρόσωποι των Δ.Α. όλης της χώρας αλλά πάντοτε υπό τον τίτλο του σωματείου της Αθήνας. (του 1/3 της χώρας δηλαδή..) κανείς δεν απέκλεισε τα υπόλοιπα σωματεία. Επίσης κάποιο πανελλήνιο συντονιστικό δεν ιδρύθηκε ποτέ και έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι τον Ιούλιο... ( αλλά τότε ήταν καλές οι υψηλές "γνωριμίες" αυτών που κατηγορούνται τώρα για παράτυπη εκπροσώπηση...εκ των υστέρων ξύνισε το θέμα). Το μόνο "κακό" που μπορεί να αναγνωριστεί στο ΣΔΑΑ ήταν ότι ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ καμία ομάδα εργαζομένων από την ίση μεταχείριση όσο και αν υπήρξαν μουλωχτές και πισώπλατες μαχαιριές-πιέσεις... Πίεσε και για το ύψος των γυναικών και για να υπάρξουν λίγο πιο χαλαρές οι συνθήκες στα υγειονομικά, φια το ηλικιακό όριο (ξέρετα τα 39 που έγιναν 45 και μετά 50).... Ποιος τα έκανε αυτά και με τι "δύναμη";;;; Μα να κρίνουν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν μερικές υπερωρίες για την Δ.Α. από τους πρώην μικρούς Δήμους τους άλλους ανθρώπους που άνοιξαν πόρτες που οι ίδιοι ούτε στην πόρτα της αυλής δεν θα έφταναν... Και οι μόνοι που αδικήθηκαν πραγματικά δεν έβγαλαν άχνα αλλά παρατηρούμε διάφορους ευεργετημένους και βολεμένους εκ του ασφαλούς (μιλάμε για Αθήνα πάντα..) να ρίχνουν γηπεδικές κατηγορίες επιπέδου Γ' Τοπικού... ( να λέμε και κάποιες αλήθειες....)

Mακης Δημακης είπε...

δεν εχουμε τι να κανουμε και τρωγωμαστε με τα ρουχα μας....

Fidel είπε...

Και οι μόνοι που αδικήθηκαν πραγματικά δεν έβγαλαν άχνα.... ακριβως αυτο συμβαινει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...