Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Χριστοφιλοπούλου: «Η κινητικότητα στο εξής θα είναι απαλλαγμένη από τη διαθεσιμότητα»

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα κατέληξε σε μία "νίκη" του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το τέλος των ποσοτικών στόχων για απολύσεις και διαθεσιμότητες υπαλλήλων από το 2015» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε ότι «η κινητικότητα στο εξής θα είναι απαλλαγμένη από τον βραχνά της διαθεσιμότητας».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον Alpha fm, για το θέμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι «η ευνομία και το κράτος δικαίου απαιτεί να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να εκτελούνται» ωστόσο σημείωσε πως «υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση για τις καθαρίστριες, πρέπει να περιμένουμε την οριστική απόφαση του ΣτΕ, για να επανασχεδιαστεί και η συνολική πολιτική της κυβέρνησης».

Δήλωσε, επίσης, πως ο ανασχηματισμός «είναι έργο των αρχηγών των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν και πρέπει να γίνει με γνώμονα όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε» για να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες, εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα και οι πολιτικές».

Τέλος, αναφερόμενη στην κεντροαριστερά, είπε ότι «οι αρχηγισμοί, τα φέουδα και οι κατεστημένες νοοτροπίες ενυπάρχουν, όχι μόνο στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι «με λύπη μου βλέπω παλαιά στελέχη, "σαράντα χρόνια" υπουργούς τον καλό καιρό, με τρόπο πολιτικά ανέξοδο να πετάνε πέτρες για να περιχαρακώσουν τον δικό τους μηχανισμό».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...