Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Η Δικαιοσύνη τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα απολύσεων-διαθεσιμότητας

Η δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών είναι μόνο η αρχή. Θα υπάρξει συνέχεια που θα αφορά προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καν να αποζημιωθούν. Στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζουν ότι αναμένεται τσουνάμι δικαστικών αποφάσεων που θα αφορούν απολύσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές μισθών και εφάπαξ.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιλεγεί η οδός της κωλυσιεργίας, με προσφυγή από την πλευρά τουΔημοσίου προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, ενώ στην περίπτωση δικαίωσης εργαζομένων για μείωση μισθού (κάτι που αναμένεται σύντομα για τους ενστόλους), προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση θα μετακυλίεται το βάρος στους εργαζόμενους της ίδιας κατηγορίας. Ετσι, οι υψηλόμισθοι θα πληρώνουν για τους χαμηλόμισθους κοκ.
Το θέμα αυτό απασχολεί τους πιστωτές που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ακυρωθεί το μνημόνιο λόγω σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Αλλωστε, το παράδειγμα της Πορτογαλίας δείχνει το δρόμο. Οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου για μέτρα λιτότητας έφερε πάγωμα δόσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...