Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

«Όχι» από Ντινόπουλο σε απολύσεις – «Kαλό θα ήταν να μην γίνουν», λέει για τις 15.000 που έχουν συμφωνηθεί – Τι προτείνει για την ενδοδημοτική κινητικότητα

Την αντίθεση του στη λογική των απολύσεων εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, τονίζει πως «τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις». Δήλωση με κατεύθυνση τόσο ως προς τους εργαζόμενους σε ΟΤΑ, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όσο και υπόλοιπους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο.
Υπογραμμίζει πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας για υπαλλήλους που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Δηλώνει αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και σημειώνει πως «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. «Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών», σημειώνει και προσθέτει: «Θα ήθελα να μην ξαναγυρίσει η τρόικα».
Ο κ. Ντινόπουλος αφήνει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Μάλιστα, προσθέτει: «Δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω…» ενώ συμπληρώνει: «…μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».
Δήλωση υπουργού για τη συνέντευξη του στη Real News:
Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι ο υπουργός κ. Ντινόπουλος, το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα δηλαδή πριν την επίσημη ημερομηνία έκδοσης της εφημερίδας, προέβη σε δήλωση με την οποία έλεγε:
«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία , επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν , θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν , σε καμία περίπτωση , αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας.
Από την πρώτη ώρα , άλλωστε , που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις , οι διαρθρωτικές αλλαγές , αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου.
Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...