Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μαζί με αξιωματικό της ΕΛΑΣ κάνουν περιπολίες στο Ηράκλειο - 35 άτομα στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα

Φώτο αρχείου
Στο δρόμο έχουν βγει και πάλι από τις 7 Ιουλίου οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από αρκετούς μήνες και παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, φορώντας μία στολή που έστειλε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ (μισή της πρώην δημοτικής αστυνομίας και μισή της ΕΛΑΣ) , και στο Ηράκλειο έχουν χωριστεί σε ομάδες των έξι - επτά ατόμων, έχουν επικεφαλής τους έναν αξιωματικό της Αστυνομίας και πραγματοποιούν περιπολίες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι περιπολίες αυτές έχουν εν μέρει και τη μορφή εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων. Συνολικά για όλη τη χώρα από τους 2.858 διαθέσιμους δημοτικούς αστυνομικούς, οι 1.536 εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ, οι 1.034 είναι στην Αθήνα ενώ στο Ηράκλειο είναι 35 άτομα και στην Κρήτη συνολικά 58. Στο νομό Ηρακλείου ειδικότερα είναι 16 στο δήμο Ηρακλείου, 14 στη Χερσόνησο, 3 στο Καστέλι, 1 στο Μαλεβίζι και 1 στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ψαρά από αυτούς οι 7 σε επίπεδο νομού Ηρακλείου και οι 11 σε επίπεδο Κρήτης δεν έχουν απορροφηθεί και ο κίνδυνος της απόλυσης παραμονεύει.

«Με αυτό το δεδομένο δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε και να ζητούμε με κάθε τρόπο την απορρόφηση τους. Παράλληλα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παράνομη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Πρόκειται για 226 περιπτώσεις συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα που δεν απορροφούνται επειδή είναι πάνω από 50 ετών! Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε ...»

Οι νεοενταγμένοι στους κόλπους της ΕΛΑΣ πρώην δημοτικοί αστυνομικοί κινούνται τις τελευταίες μέρες μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, λειτουργώντας στα πλαίσια του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος και κάνοντας δουλειά στην περιοχή της Κνωσού, δουλειά για την τουριστική αστυνομία, κάνοντας ελέγχους υγειονομικού χαρακτήρα, ελέγχους για το παραεμπόριο, ελέγχους μαζί με την τροχαία αλλά και για την τάξη. Γενικότερα φαίνεται να εφαρμόζουν όλα εκείνα που γνώριζαν από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και στοιχεία από την ΕΛΑΣ που έχει ανάγκη ενίσχυσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ψαράς μιλώντας στο Σκάι Κρήτης «οι 16 του Ηρακλείου έχουν πάει προσωρινά στο Α Α.Τ., οι 14 της Χερσονήσου στο οικείο αστυνομικό τμήμα και έτσι έγινε η απορρόφηση. Εμείς θέλουμε και να δουλέψουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας και στην πατρίδα μας και να ενταχθούμε και πάλι αρκεί όμως να απορροφηθούν και οι άλλοι συνάδελφοι μας ...

Οι τοποθετήσεις μας μέχρι τώρα είναι προσωρινές και οι εκτιμήσεις λένε ότι το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Εμείς είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι , υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και καλό κλίμα... αρκεί να λυθεί και αυτό το θέμα των συναδέλφων μας !»

irakliolive.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...