Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Καμίνη – Κικίλια για θέματα δημοτικής αστυνόμευσης

Ο δήμαρχος Αθηναίων , κ. Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα, 25/07/2014, με τον  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια με την παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα δημοτικής αστυνόμευσης. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επικαιροποίηση των σημείων επαφής του δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των οποίων θα επιλυθούν αποτελεσματικά και αμεσότερα τα αναφυόμενα ζητήματα συναρμοδιότητας. Επίσης, συμφωνήθηκε η επίσπευση αποπεράτωσης της χρήσης των κτηρίων, στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης.
Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στην προτεραιότητα που δίνεται στην ασφάλεια του κέντρου της Αθήνας, εστίασε στα πρώτα αποτελέσματα της  μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιείται από τα μέσα Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «ΘΗΣΕΑΣ», για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης είναι η πλήρης αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ, σε καθήκοντα που αφορούν κυρίως την διασφάλιση της ευνομίας και της ασφάλειας των δημοτών της πρωτεύουσας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με τον δήμαρχο Αθηναίων είχα μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση για θέματα δημοτικής αστυνόμευσης. Έχουμε μία πολύ καλή εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα και μία ουσιαστική διάθεση συνεργασίας με τον κ. δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.
Τόνισα στον κ. Καμίνη ότι πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη.  Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Κύρος – Αποτελεσματικότητα – Φιλικότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει τους αστυνομικούς στους δρόμους και όχι στα γραφεία. Όπως γνωρίζετε, ξεκινήσαμε χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», με 850 αστυνομικούς διαφόρων Διευθύνσεων στο κέντρο της Αθήνα, με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου, των ναρκωτικών, της πορνείας και κάθε άλλης μορφής παραβατικότητα.
Είναι προφανές ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη από την Ελληνική Αστυνομία σε ό,τι έχει να κάνει με την αστυνόμευση και τις αρμοδιότητες που επίσης είχε η Δημοτική Αστυνομία. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που ανήκουν πλέον στην Ελληνική Αστυνομία θα επανατοποθετηθεί σε καίριες θέσεις μέσα στην πόλη.
Το κέντρο της πρωτεύουσας μίας χώρας είναι η ίδια η εικόνα της στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια. Και από αυτή την πραγματικότητα η  Αθήνα δεν θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση. Είμαστε εδώ πέρα για να τηρούμε τον νόμο, αλλά είμαστε εδώ και για να συνεργαζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό και εμείς ως πολιτικό προσωπικό, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας με την ίδια ένταση.
Θέλουμε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο. Η ασφάλεια δεν κάνει εκπτώσεις, δεν πάει διακοπές»
Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Υπουργό και με το επιτελείο του, τον ευχαριστώ για τη διαθεσιμότητά του και την προθυμία να συνεργαστούμε. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο εδώ και μέρες διεξάγεται στην Αθήνα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα γιατί έχει μια σφαιρική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην πόλη, από το παραεμπόριο μέχρι αδικήματα κάθε είδους.
Ο δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία πόσω μάλλον τώρα που μας αφαιρέθηκε η Δημοτική Αστυνομία εν μια νυκτί και υπάρχει ακόμα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.
Γι’ αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να δούμε πως θα γίνει αυτή η συνεργασία και γι’ αυτό ακριβώς και ο δήμος διαθέτει υποδομή στην Ελληνική Αστυνομία και κτιριακή και σε θέματα τεχνικά, ηχόμετρα, αυτοκίνητα»

2 σχόλια :

jackal είπε...

PanosHellas είπε...

Αυτό το φιλική δε μου άρεσε καθόλου. Αστυνομια αγαπης θα είμαστε? Ασε που το φιλική λογικα δε περιλαμβάνει το όπλο. Γκλοπ χειροπέδες κ ροζ μπλουζάκια για φιλικότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...