Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Υπό άκρα μυστικότητα ο Μαζιώτης στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη – "Αυθαίρετη η μεταγωγή, βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του" λέει ο συνήγορός του


- Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Διαβατών
- Η μεταγωγή του έγινε στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου μετά από εντολή του εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού 
- Γιατί μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο γνωστός τρομοκράτης στα Διαβατά 
- Το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα 
- Αντιδρά ο Μαζιώτης, τι είπε στο NewsIt ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης

Υπό άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το πρωί του Σαββάτου ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού σε εκείνες στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Κανείς δεν ήξερε για τη μεταγωγή του αρχιτρομοκράτη, ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών την Πέμπτη 17 Ιουλίου.
Click4more: Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Ν. Μαζιώτης - "Εμείς του Ε.Α. δεν απολογούμαστε" - Σε διπλανό κελί με τον Σάββα Ξηρό αλλά δεν μιλάνε

Την απόφαση για τη μεταγωγή του πήρε ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού. Και μόλις ο Μαζιώτης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο των φυλακών, έγινε η μεταγωγή του.

Στόχος των αρχών ήταν να μην αφήσουν τον Μαζιώτη να έχει καμία επικοινωνία με καταδικασμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ή άλλους τρομοκράτες που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.

Έτσι, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε μια φυλακή όπου ούτε τρομοκράτες κρατούνται και θεωρείται υψίστης ασφαλείας, αφού καλύπτει όλους τους όλους ασφαλείας σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα.

Ο συνήγορος του Νίκου Μαζιώτη δήλωσε στο NewsIt πως ο κρατούμενος δεν είχε ζητήσει να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, αντίθετα είχε κάνει αίτηση να τον επισκεφτούν, την προσεχή Τετάρτη, στον Κορυδαλλό οι γιατροί από τον Ευαγγελισμό που τον εγχείρησαν μετά τον τραυματισμό του κατά την επεισοδιακή σύλληψή του. "Κανείς δεν μας ενημέρωσε", τόνισε και σημείωσε ότι οι φυλακές στα Διαβατά στερούνται γιατρού και η μεταγωγή του βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη ο Μαζιώτης είτε κρατείται στην απομόνωση είτε σε κελί με άλλον ένα κρατούμενο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...