Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Κόβουν τους δημοτικούς υπαλλήλους από τις ευνοϊκές διατάξεις για τις μετατάξεις

Όπως σας ενημέρωσε χθες Τρίτη 22/7 , πρώτο από όλους, το dimastin.gr, το πρόβλημα με την έγκριση ΠΥΣ 33/2006 συνεχίζει να υφίσταται για τους υπό μετάταξη δημοτικούς υπαλλήλους και ας μη το έχει πάρει χαμπάρι ακόμη η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές του ΥΔιΜΗΔ, το ζήτημα, που αφορά περί τους 1000 δημοτικούς υπαλλήλους πανελλαδικά, αναμένεται να λυθεί με νέα τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή κατά την ψήφιση του επόμενου ν/σ. Δείτε παρακάτω το σημερινό άρθρο της aftodioikisi.gr που αφορά το θέμα αυτό: 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «κατόπιν ενεργειών της»,  δόθηκε λύση στο θέμα των μετατάξεων των δημοτικών υπαλλήλων μέσω του άρθρου 8, παρ. 4 του Ν.4275/2014. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την πράξη 192/2013 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως θεωρούσε ότι και για τις μετατάξεις εντός του ίδιου ή ανώτερου κλάδου χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.
Ωστόσο, δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν την aftodioikisi.gr ότι οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο του δημοσίους και όχι τους δημοτικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν τα εντάλματα πληρωμής και θα το δικαιολογήσει εκεί.
Συγκεκριμένα υποστηρίζουν για το άρθρο 8 παρ. 4 ότι: Η παρ.2 του άρθρου 68 του Ν.4002/2011 (Α΄ 180) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Η διάταξη της υποπαραγράφου 1 του παρόντος δεν έχει εφαρμογή στις υποχρεωτικές μεταφορές προσωπικού, στις μετατάξεις υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας (άρθρα 69 και 70 του Υ.Κ.)-ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (καθώς και στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.-ΜΟΝΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Η ισχύς της παρούσας παραγράφου ανατρέχει στο χρόνο έναρξης ισχύος του Ν.4002/2011.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...