Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Επανιδρύει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως ο Β. Κικίλιας

Το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως είχε καταργηθεί στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ

Ανοίγει και πάλι το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», έχει καταρτιστεί το σχετικό σχέδιο ΠΔ/τος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και αναμένεται η επικύρωσή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει σταλεί.

Στο σχετικό έγγραφο που αφορά την ίδρυση αστυνομικών υπηρεσιών, αναφέρεται ότι η επανίδρυση των ΑΤ και ΤΑ Ακροπόλεως στοχεύει στην «αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», αλλά και στον ευρύτερο «επιχειρησιακό αστυνομικό σχεδιασμό για το κέντρο των Αθηνών».

Μετά τη δημοσίευση του ΠΔ θα ρυθμιστούν τα θέματα κατανομής οργανικής δύναμης και τοπικής αρμοδιότητας, αλλά φαίνεται πως θα ανατεθούν και καθήκοντα σε πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Β. Κικίλια και στο πλαίσιο αυτό φέρεται να εντάσσεται και η απόφαση να ανοίξει ξανά το ΑΤ Ακροπόλεως.

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη επισημαίνει στο «Εθνος» ότι «αναμένονται 20 εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας και η ανάγκη να ανοίξει ξανά το συγκεκριμένο ΑΤ είναι επιτακτική, καθότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και στον τομέα ευθύνης του ανήκουν άκρως τουριστικές περιοχές».

Το Τμήμα Ακροπόλεως βρισκόταν σε στρατηγική επιχειρησιακά τοποθεσία, καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, συνεχίζει μέχρι τον λόφο Φιλοπάππου και φτάνει ως την Ομόνοια (από την πλευρά της οδού Αθηνάς). Μία περιοχή όπου η παραβατικότητα είναι υψηλή και παράλληλα δέχεται πολλούς τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας είχε καταργήσει το εν λόγω αστυνομικό τμήμα με ΠΔ στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συνολικά 150 αστυνομικοί που υπηρετούσαν εκεί είχαν απορροφηθεί από τα άλλα τρία τμήματα του κέντρου, δηλαδή της Ομόνοιας, του Συντάγματος και των Εξαρχείων.

ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...