Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της...ΕΛ.ΑΣ, εν δράσει

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βγει και επίσημα στους δρόμους. Και σήμερα τους είδαμε με τα νέα τους διακριτικά, έτσι όπως έχουν ενταχθεί πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. Στις εικόνες του ρεπορτάζ διακρίνονται να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να λειτουργούν κυρίως αποτρεπτικά για την διπλοστάθμευση, χωρίς να επιδίδουν κλήσεις στα παρανόμως σταθμευμένα επί της Αγ. Ανδρέου.

Στα βήματα των άλλων μεγάλων Δήμων της χώρας που ήδη έχουν έλθει σε συνεννόηση με τις κατά τόπους ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συγκροτηθεί μία ξεχωριστή υπηρεσία η οποία θα «αναβιώσει» το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΑΣ., οφείλει να κινηθεί εγκαίρως ο Δήμος Πατρέων.

Θυμίζουμε, ότι τα προβλήματα από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Πατρέων εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, καθώς αρκετές από τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αν και πέρασαν στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν αδύνατο να ασκηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ναι μεν καταβλήθηκαν προσπάθειες από τους αστυνομικούς να ανταποκριθούν και στις νέες τους υποχρεώσεις, όμως, ουδέποτε δεν υπήρξε ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων της λειτουργίας της πόλης, όπως συνέβαινε όταν λειτουργούσε η Δημοτική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, αποσπασματικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, όπως επίσης, και για την πάταξη του παρεμπορίου, αν και στο τελευταίο η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση.

22 ΣΤΗΝ Α.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Συνολικά 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν το παρών την Δευτέρα στις 08.00 στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ. Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ σε διαταγή που δημοσίευσε ιστοσελίδα δημοτικών αστυνομικών (ποια άραγε;;;) και εστάλη από τον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, αλλά και τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, αναφέρεται η ανακατανομή των πρώην δημοτικών αστυνομικών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...