Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Βορίδης: «Προσβλητική» για τους δημόσιους υπαλλήλους η άρνηση αξιολόγησης

«Προσβλητική» για τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους χαρακτηρίζει την άρνηση της αξιολόγησης ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού».

«Για να κάνω απόλυση στο δημόσιο πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Στο 15% υπάρχει διάταξη που να το οδηγεί στην απόλυση; Απάντηση: Όχι. Κάποιο άλλο δυσμενές μέτρο; Απάντηση: Όχι. Τι θα πάθουν όσοι βρίσκονται στο 15%; Θα υπάρξουν μέτρα βελτιώσεως» τόνισε μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας:

«Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους και αυτούς στον τομέα της υγείας... Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι τους κάθε μέρα κρίνονται με απόλυση, μείωση μισθών... Αυτό δεν συμβαίνει στο δημόσιο».

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, σημείωσε:

«Υπάρχουν ζητήματα όπως η φορολογία και οι φορολογικές ελαφρύνσεις τον κοινωνικό προϋπολογισμό που πρέπει να τα ξαναδούμε. Αυτό θα γίνει υπεύθυνα και συγκεκριμένα... η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού. Εγώ μπορώ να έχω προτεραιότητά μου τον κοινωνικό προϋπολογισμό, ο άλλος να τονίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που ρίχνουν πίσω τον προϋπολογισμό...».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...