Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Έως και 12.000€ θα πρέπει να καταβάλουν οι σχολικοί φύλακες άνω των 50 ετών για την εξαγορά των ενσήμων τους!

Παρ' όλα αυτά, τα "μεγάλα" ΜΜΠ (Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας) της χώρας συνεχίζουν να κάνουν λόγο για την «τη μικρή συμμετοχή των πρώην εργαζομένων που θα καταβάλουν ένα ποσό για την εξαγορά των ενσήμων τους». Για το που θα βρουν οι άνεργοι και πρώην χαμηλόμισθοι σχολικοί φύλακες αυτό το "μικρό" πόσο για να καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν, δεν διερωτάται κανείς...

Διαβάστε την "είδηση":

Έως και πέντε χρόνια πιο κοντά στη σύνταξη θα οδηγηθούν οι άνω των 50 ετών πρώην σχολικοί φύλακες, με τροπολογία στον πολυνόμο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χτες και προβλέπει την αναγνώριση έως και 5 έτη στον ασφαλιστικό χρόνο των υπαλλήλων κατά την περίοδο που εργάζονταν σε προγράμματα κατάρτισης χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Προβλέπεται αναγνώριση έως και 5 έτη στον ασφαλιστικό χρόνο των υπαλλήλων κατά την περίοδο που εργάζονταν σε προγράμματα κατάρτισης χωρίς ασφαλιστική κάλυψη
Υπενθυμίζεται ότι πριν την εκκίνηση του προγράμματος των σχολικών φυλάκων οι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί και εργάζονταν ως εκπαιδευόμενοι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) την περίοδο 2001-2006. Κατά την περίοδο εκείνη είχαν μεν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όχι όμως ασφαλιστική κάλυψη. Με τη νομοθετική ρύθμιση εκτιμάται ότι περίπου 700-800 πρώην σχολικοί φύλακες που είναι άνω των 50 ετών θα οδηγηθούν γρηγορότερα στην σύνταξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών υπενθυμίζεται, ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή, να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης (του ιδιαίτερα μικρού αριθμού κενών θέσεων που άνοιξαν γι' αυτούς, ώστε να οδηγηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός στην έξοδο του δημοσίου). Από τους περίπου 2.300 σχολικούς φύλακες με απόφαση του υπουργού διοικητικής Μεταρρύθμισης επανατοποθετήθηκαν συνολικά 526 (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), στον κρίσιμο τομέα της υγείας ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει την καταβολή 13,5 εκ. ευρώ από τους ΟΤΑ στα ασφαλιστικά ταμεία με επιχορήγηση από το κράτος, για την κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα και τη μικρή συμμετοχή (!!!) των πρώην εργαζομένων που θα καταβάλουν ένα ποσό για την εξαγορά των ενσήμων. (σσ. για την κ. Στάη βέβαια, που είναι ιδιοκτήτης του "thetoc.gr", μπορεί να είναι οι τόκοι ενός μήνα των καταθέσεων της...).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...