Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Κι όμως, κάποιοι θα πάρουν αυξήσεις έως 25% και μισθό έως 8.000€ το μήνα!

Οι δικαστικοί θα είναι οι πρώτοι που θα... βγουν από το Μνημόνιο και από τον Σεπτέμβρη κιόλας θα δουν τους μισθούς τους να επιστρέφουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012!

Πρόκειται για την εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να καταβάλει τις μισθολογικές τους απώλειες και στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, που δικαιώθηκαν στα τέλη Ιουνίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αναμένεται και η κρίση της για τις περικοπές στις συντάξεις των υπολοίπων «ειδικών μισθολογίων», με εισήγηση του γενικού επιτρόπου να κριθούν και αυτές αντισυνταγματικές (ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών).

Η αυξήσεις στους δικαστικούς σημαίνει επιβάρυνση του προϋπολογισμού με 70 εκατ. το χρόνο, ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία 2ετία, θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ετήσια δαπάνη των 70 εκατ. ευρώ περίπου επιμερίζεται σε 49,5 εκατ. ευρώ για τους εν ενεργεία και 20,2 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους.

Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για την κορυφή της πυραμίδας. Η αύξηση των βασικών μισθών συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.

1 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Σαν δεν ντρεπόμαστε,κ.δικαστές,να παίρνετε αποφάσεις για σας,συναλλασσόμενοι με την κάθε εξουσία και παίζοντας τα παιχνίδια τους!Για το λαό κανείς και τίποτα!Την τσέπη σας να φουσκώνετε και από δω παν κι άλλοι!
Κάποτε είχαμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά εδώ και καιρό,λόγω κρίσης κι εσείς γίνατε κατεστημένο, παρά τις επιταγές του Συντάγματος για προστασία του εργαζόμενου λαού!
Να φοβάσθε την απογοήτευση του κόσμου .Δεν μπορεί να ξεζουμίζεται ο λαός με τους κάθε είδους φόρους,για να πληρώνονται κάποιοι που αθετούν τον όρκο τους!
Μη φτάσουμε στο ρητό:<>.Αλλά πού να ακούτε εσείς πλέον, που δεν πιστεύετε στα θεία αλλά στο θεό του χρήματος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...