Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΥΠΕΣ: Στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες άνω των 50 ετών

Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτσηκαι τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ρυθμίζεται το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων που είναι σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης.
Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών,Γιώργος Ντόλιος.
Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.
Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες που είναι άνω των 50 ετών αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...