Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Φακελάκι 650.000 ευρώ ζήτησαν εφοριακός και λογιστής από επιχειρηματία

Στα δίχτυα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν μία 57χρονη εφοριακός και ένας 53χρονος λογιστής, οι οποίοι ζητούσαν 650.000 ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου να προβούν σε εκκαθάριση της εταιρείας του.

Ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην εμπορία αυτοκινήτων, είχε καταθέσει στη ΔΟΥ Ψυχικού φάκελο που αφορούσε τη διακοπή εργασιών και εκκαθάρισης της εταιρείας του. Η 57χρονη εφοριακός προσέγγισε τον λογιστή του επιχειρηματία και με το πρόσχημα του υψηλού φόρου που έπρεπε να πληρώσει, απαίτησε το ποσό των 650.000 ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσει... ευνοϊκά την υπόθεσή του. Μάλιστα «απειλούσε» τον 80χρονο ότι ο φόρος που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει έφτανε το 1 εκατ. ευρώ.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο επιχειρηματίας δεν είχε οφειλές, ούτε ήταν «προβληματικός» ο φάκελός του.

Ο λογιστής μετέφερε στον πελάτη του τις απαιτήσεις της 57χρονης και ύστερα από υπόδειξή της ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της επίμαχης εταιρείας.

Ομως ο 80χρονος επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υπόθεσή του, καθώς του ζητούσαν να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για μια «καθαρή» υπόθεση. Ετσι αρνήθηκε να δώσει τις 650 χιλιάδες ευρώ. Τότε, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και οι απαιτήσεις της 57χρονης κατέβηκαν στις 100.000 ευρώ.

Τελικά, ο 80χρονος κατήγγειλε το περιστατικό και χθες το πρωί, σε προγραμματισμένη συνάντηση, παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο της ΔΟΥ Ψυχικού. Εκεί αμφότεροι συνελήφθησαν .

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας απάτης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...