Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης για τον ένα χρόνο απουσίας της Δ.Α, με αφορμή τις απαντήσεις των συνερωτώμενων Υπουργών σε σχετική Ερώτηση Βιρβιδάκη στη Βουλή


Περίπου ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έφυγαν από τους Δήμους της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών δε γνωρίζει το κατά πόσο μειώθηκαν τα έσοδα των δήμων αλλά και το αν υπάλληλοι έχουν αντικαταστήσει το έργο των δημοτικών αστυνομικών. Με ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης θέτει τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρει στην απάντηση του ότι σε ότι αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους για να δουν αν τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «…Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών δεν διαθέτουν στοιχεία ώστε να εκτιμηθούν οι πραγματικές επιπτώσεις από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. (Δείτε την ανάρτησή μας για το θέμα, εδώ)

Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας εμφανίστηκαν έντονα ξανά τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί δεν έχουν πλέον άγχος για το αν θα βάλουν χαρτάκι στο παρμπριζ του αυτοκινήτου τους. Ωστόσο όταν εμφανίζεται ο γερανός της τροχαίας η οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, δε γλιτώνει κανείς. 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά υπογραμμίζει ότι γίνονται προσπάθειες να αναπληρωθεί το κενό που άφησαν πίσω τους οι δημοτικοί αστυνομικοί ενώ τονίζει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι αρκετοί για να κάνουν σε όλο το Δήμο τους απαραίτητους ελέγχους σε καθημερινή βάση.

Δείτε το σχετικό video:www.neatv.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...