Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Για τις ταυτότητες ο Κυριάκος στον Κικίλια, Μπαίνει σε εφαρμογή το ερωτηματολόγιο

Ούτε για τους δημοτικούς αστυνομικούς, ούτε για το πολιτικό προσωπικό ήταν το ... "κίνητρο" της χθεσινής αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατεχάκη.
Όπως διευκρινίσαμε από έγκυρες πηγές ενημέρωσης, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης έκανε την ανάβαση του προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία και τη νέα εφαρμογή αναφορικά με την κατάργηση του πιστοποιητικού γέννησης για τις ταυτότητες και το νέο τρόπο έκδοσης τους.
Ταυτότητες επί τόπου και μετά από ... "τεστ γνώσεων" 
θα εκδίδει στο εγγύς μέλλον η αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αυτές τις ημέρες επιχειρείται η επισύνδεση των βάσεων δεδομένων της αστυνομίας και του υπουργείου εσωτερικών, με γνώμονα την κατάργηση του πστοποιητικού γέννησης ως ... "προαπαιτούμενου" για την έκδοση ταυτότητας.
Ο πολίτης, θα προσέρχεται στα αστυνομικά καταστήματα δηλώνοντας τα στοιχεία της ταυτότητας του και για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, το σύστημα θα "κατεβάζει" τρεις τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις από τα προσωπικά του δεδομένα που διατηρούνται στα αρχεία του υπουργείου εσωτερικών και μολις θα δίνονται οι σωστές απαντήσεις, θα προχωρά η διαδικασία της έκδοσης ταυτότητας χωρίς χρονοτριβές ή άλλες γραφειοκρατικές  αγκυλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε 800 περιπολικά έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές κι έχουν διατεθεί ακόμη 200 χειρός, που είναι συνδεδεμένοι με το police onlιne, ούτως ώστε μεταξύ άλλων να γίνεται επιτόπου η εξακρίβωση στοιχείων ενός ύποπτου, δίχως να συνοδεύονται με προσαγωγές στα τμήματα που συνεπάγονται την πολύωρη ταλαιπωρία του πολίτη και μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες που κοστίζουν σε αμέτρητες εργατοώρες απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...