Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ποινικές διώξεις εναντίον μελών Επιτροπής του Ν. Αττικής, που ενέκριναν παράτυπες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών - Άλλες 84 περιπτώσεις - Ρεπορτάζ MEGA

Θυμήθηκε τα πλαστά το φιλοκυβερνητικό-μνημονιακό κανάλι MEGA αρχίζοντας έτσι να προετοιμάζει το έδαφος και να "φτιάχνει κλίμα" στους τηλεθεατές του, ώστε να "δικαιολογηθούν" οι επικείμενες απολύσεις Δημοτικών Αστυνομικών, με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Διαβάστε την είδηση από την aftodioikisi.gr με βάση το σημερινό ρεπορτάζ του πρώην μεγάλου καναλιού (τρομάρα του).

Λαβράκια συνεχίζει να βγάζει ο έλεγχος που διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης -μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτακη- για τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Στη δημοτική αστυνομία, πέραν των 76 πρώην δημοτικών αστυνομικών που ο διορισμός τους ανακλήθηκε επειδή διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά, σε 84 ακόμα περιπτώσεις το ΣΕΕΔΔ ανακάλυψε ότι είχαν προσληφθεί παράνομα, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις διορισμού! Τώρα όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Και όχι μόνο οι ίδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA (ρεπορτάζ: Ελένη Λαζάρου) για πρώτη φορά διώκονται και εκείνοι που έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να προσληφθούν παράνομα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής, που είχε εγκρίνει τις προσλήψεις των δημοτικών αστυνομικών στην Αττική αλλά και δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που προσλήφθηκαν χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού. Η Εισαγγελία παρέπεμψε τις σχετικές υποθέσεις με απευθείας κλήση στο Ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Πρόκειται για τις περιπτώσεις δύο πρώην δημοτικών αστυνομικών που διορίστηκαν το 2010 σε δήμους της Αττικής, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι οποίοι κατηγορούνται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι «με πειθώ και φορτικότητα» προκάλεσαν στα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής την παράνομη απόφαση της πρόσληψης τους. ενω τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής του Νομού Αττικής κατηγορούνται ότι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντά τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλο παράνομο όφελος επειδή έκαναν παρανόμως δεκτά πιστοποιητικά τα οποία δεν πληρούσαν τους όρους της σχετικής προκήρυξης.
Ωστόσο ο ο Συνήγορος Δημοτικών Αστυνομικών κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας υποστήριξε ότι «οι έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ είχαν διαπιστώσει συνολικά 84 τέτοιες περιπτώσεις και πρότειναν στις δημοτικές αρχές να ανακαλέσουν τους εν λόγω διορισμούς, ωστοσο δεν ανακληθηκαν ολοι οι διορισμοι καθως το σύνολο των δημοτικών αρχών δεν αποδεχτηκε την προταση των επιθεωρητων.»
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...