Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΘ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι ψηλά στην «ατζέντα» Σαμαρά – Τι είπε ο πρωθυπουργός για την αξιολόγηση και τους μισθούς των ενστόλων

Ψηλά στην «ατζέντα» του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκε η δημόσια διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός, στο αρχικό σκέλος της ομιλίας του, εστίασε στο ζήτημα της αξιολόγησης, το οποίο έχει μετατραπεί στον μεγάλο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «οι άξιοι και οι εργατικοί πρέπει να αμείβονται και οι ανάξιοι να παραμερίζονται».

Πρόκειται για μια τοποθέτηση που κατά πολλούς έχει στόχο να εφησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα στον δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα μετά την δεύτερη προσφυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της ΑΔΕΔΥ και της απεργίας – αποχής που έχει κηρυξεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

«Κανείς ευσυνείδητος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», πρόσθεσε περαιτέρω ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στους ελέγχους πλαστών πτυχίων και μετατροπής συμβάσεων σε ορισμένου χρόνου. Επί του θέματος αυτού, επιτέθηκε κατά συνδικαλιστών και αντιπολίτευσης για τις σφοδρές αντιδράσεις τους.

Τέλος, αναφερόμενος στους ενστόλους, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού» και ότι θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή των αποδοχών τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...