Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

H τροπολογία Κικίλια με τις αλλαγές στον νόμο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. του Δένδια - Ανανεωμένη ανάρτηση

Το bloko.gr έκανε λάθος χθες Παρασκευή και ανέρτησε το παλιό Π.Δ. που είχε ετοιμάσει ο προηγούμενος Υπουργός Δημ. Τάξης (Ν. Δένδιας) με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και μας. Σήμερα ανανέωσε την ανάρτησή του και έβαλε την σωστή τροπολογία Κικίλια που καταργεί/αλλάζει διατάξεις του Π.Δ. Δένδια (Ν. 4249/2014 - ΦΕΚ 73/Α'/24-3-2014), κάτι που φυσικά κάναμε και μεις. 

"Σάρκα και οστά" με την έννοια της υποστασιοποίησης αποκτούν σε λίγες ημέρες οι νέες δομές της αστυνομίας, που αν και ξεκίνησαν ανεπίσημα να λειτουργούν στερούνται ακόμη νομικής επιύρωσης.

Κι αυτό θα γίνει διαμέσω της υπογραφής από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και από το ΣτΕ του ΠΔ της αναδιάρθρωσης Κικίλια πάνω στην αναδιάρθρωση Δένδια και το οποίο είχε αποκαλύψει το bloko.gr στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης το Π.Δ. πήρε υπογραφή σήμερα το πρωί και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο έκανε την κοστολόγηση των νέων δεδομένων και μετά το υπουργείο Οικονομικών που είναι πλέον διαδικαστικό ζήτημα η υπογραφή του, θα πάει στο ΣτΕ και από εκεί στην γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να δρομολογηθεί η δημοσιοποίηση του.

Με το νέο Π.Δ. ορίζεται η εκ νέου υπαγωγή του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Ασφάλεια, η συγκρότηση υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων η επισημοποίηση της λειτουργίας των διευθύνσεων Διαχείρισης Πληροφοριών και ειδικών Δυνάμεων.

Στο προσεχές διάστημα και το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα προωθηθεί το Π.Δ. της αναδιάρθρωσης των τμημάτων, το οποίο προβλέπει δραστικές συγχωνεύσεις στην περιφέρεια των αστικών κέντρων αλλά περιορισμένες στο κέντρο.
www.bloko.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...