Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αδειάζουν τις φυλακές Δομοκού για να τις μετατρέψουν σε υψίστης «Αλκατράζ» - Πρώτος "ένοικος" ο Ν. Μαζιώτης

Από τους πρώτους που θα μετακινηθεί στο «Αλκατράζ» της Ελλάδας θα είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι το που θα "βολέψουν" τους κρατούμενους, που πρέπει να φύγουν από τις φυλακές Δομοκού, αφού έχει αποφασιστεί να μετατραπούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, οι οποίες θα "φιλοξενούν" μόνο τους τρομοκράτες και τους πολύ επικίνδυνους κακοποιούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σύνολο των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού έφτανε τα 630 άτομα, εκ των οποίων τα 2/3 ήταν αλλοδαποί και το 1/3 Έλληνες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες μεταγωγές κρατουμένων από το Δομοκό προς άλλα σωφρονιστικά καταστήματα. Οι πληροφορίες λένε πως έχουν μετακινηθεί περίπου 250 κρατούμενοι, οι οποίοι στοιβάζονται στις υπόλοιπες φυλακές που έτσι κι΄ αλλιώς ήταν υπεράριθμες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να μετακινηθούν ακόμη περίπου 200 κρατούμενοι, έτσι ώστε ο Δομοκός να φιλοξενεί μαζί με αυτούς που θα έρθουν 230 - 250 κρατούμενους.

Από τους πρώτους που θα μετακινηθεί στο «Αλκατράζ» της Ελλάδας θα είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Υπάρχει ένας ακόμη πονοκέφαλος, που αφορά στην εξωτερική φρούρηση των φυλακών, που αναλαμβάνει πλέον η αστυνομία, η οποία αναζητά εναγωνίως 250 - 300 αστυνομικούς, οι οποίοι θα κάνουν και τις μεταγωγές των κρατουμένων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

lamiareport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...