Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

"Ετήσιο μνημόσυνο Δημοτικής Αστυνομίας" - Ανοιχτή επιστολή π. Δ.Α. στο dimastin


ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
( ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ Η ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΣΑΣ – ΑΠΟ ΑΓΝΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ – ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΕΠΕΙ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ << ΗΡΩΙΚΑ >> ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΔΕΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ, ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΑΣ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΕΤΗ , ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΕΗΣΕΙΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΡΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚA ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ).
Όπως όλοι καταλάβατε λοιπόν από τον τίτλο, σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος, από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Κ ο Αντωνάκης ( μην ρωτήσετε ποιος Αντωνάκης, ο Πρωθυπουργός του Ελλαδιστάν εννοείται ) έδωσε εντολή, μέχρι της 23 Σεπτεμβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία της κινητικότητας – διαθεσιμότητας , σχετικά με την πρώην Δημοτική Αστυνομία. Και τα μπατζάκια όλων πήραν φωτιά!!! Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι!!! Άσε μας ρε μπάρμπα !!! ή καλύτερα : Άσε μας κουκλίτσα μου !!!
Πέρασε λοιπόν ένας ολόκληρος χρόνος !!!. Ατέλειωτος, βαρετός, ανιαρός, πληκτικός, αγχώδης, καταθλιπτικός !!! Κάποιος << σοφός >> είχε πει , ότι ο μεγαλύτερος << πού….της >> είναι ο χρόνος. Όταν περνάς υπέροχα τρέχει, κυλάει γοργά, όταν υποφέρεις, κυλά αργά, βασανιστικά . Κοιτάξτε να το απολαύσετε , τώρα που είστε σε διαθεσιμότητα κ έχετε ελεύθερο χρόνο κ να κάνετε όσα πράγματα σας αρέσουν, μου έλεγε κάποιος << διανοούμενος >> , με τι λεφτά κ με τι διάθεση ρε μάγκα? Από τις πιο περίεργες χρονιές στη ζωή μου, ίσως η πιο περίεργη. Υποθέτω το ίδιο και για εσάς, δεν μπορεί να αισθάνομαι μόνο εγώ έτσι! Έχω βιώσει πολλές φορές, σε διάφορες φάσεις της ζωής μου, την << μοναξιά >> και με την καλή αλλά κυρίως με την κακή έννοια του όρου! Αυτή τη χρονιά όμως, η μοναξιά που βιώνω , δεν λέει να καταλαγιάσει !!! Θα το περιέγραφα καλύτερα ως << ΚΕΝΟ >>.
Είτε είμαι με αγαπημένα άτομα και περνάω τέλεια, είτε πάω μια εκδρομή , είτε κάνω ότι με ικανοποιεί και με << γέμιζε >> στο παρελθόν, τώρα ένα και το αυτό. Δεν με << γεμίζει >> τίποτα πλέον. Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς , αλλά υποθέτω πως καταλαβαίνετε. Όλα πλέον τα κάνω τυπικά , ασυναίσθητα, ρομποτικά, σαν μηχανή! Είμαι σε μια διαρκή αναμονή, σαν να περιμένω να γίνει κάτι, ν αλλάξει κάτι, και όλο περιμένω και όλο δεν έρχεται ! Ίσως να νιώθω έτσι, επειδή αρχίζω να συνειδητοποιώ στην πράξη πλέον, ότι τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά! Και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Μάλλον θα αλλάξει, αλλά προς το χειρότερο! Όλα προς το χειρότερο αλλάζουν. Όταν θέλεις κάτι πολύ, τελικά όλο το ΣΥΜΠΑΝ , ΜΑ ΟΛΟ, συνωμοτεί για να ΜΗΝ γίνει. Και αυτός που έγραψε το αντίθετο και έκανε βαθιά εντύπωση, είτε βαθιά << μαστουρωμένος >> ήταν, είτε ήξερε ότι έγραφε << μπαρμπούτσαλα >>.
Προχθές πέρασα από το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας, στην Μοναστηρίου. Άδειο, με τα ρολά κατεβασμένα, βρώμικο, ΝΕΚΡΟ θα έλεγα. Από έξω γράφει ακόμη << ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ >> !!!. Πόσο γελοία μου φαίνεται πια , αυτή η επιγραφή! Υποθέτω ότι οι πολίτες που θα τη βλέπουν – και κάποια στιγμή εντελώς << άδικα >> θα << έφαγαν >> κάποια κλήση – θα γελάνε ειρωνικά! Καλά να πάθουν τα << πουστρ…….ια >> , μου είπε κάποιος έφηβος με ποδήλατο, καθώς με έβλεπε να την ατενίζω σαν χάνος! Χαμογέλασα διακριτικά, και αυτή τη φορά δεν ένιωσα ούτε πίκρα, ούτε οργή, δεν ένιωσα τίποτα , απολύτως τίποτα! Ίσως αυτό να είναι ακόμη πιο ανησυχητικό…Η επιγραφή αυτή , μου ξύπνησε ένδοξες αναμνήσεις << της εποχής Αθανάσαρου >> , του επονομαζόμενου και ως << Στρατηγού >> . Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και αυτός, εγώ θα σας κάνω πραγματικούς Δημοτικούς Αστυνομικούς έλεγε, και θα σας βλέπει ο κόσμος στο δρόμο και θα σας σέβεται!!! Κ από πίσω να << σβήνει >> τις κλήσεις των << ψηφοφόρων >>. Επαναλαμβάνω, όπως προείπα και για τον Αντωνάκη, Άσε μας ρε Μπάρμπα !!! ή καλύτερα : Άσε μας κουκλίτσα μου !!!.Το μόνο που του αναγνωρίζω και του βγάζω το καπέλο, που δεν φορούσα ποτέ, είναι ότι : ότι και να γινόταν , πάντα θα υποστήριζε , με οποιοδήποτε κόστος, το προσωπικό, αν συνέβαινε κάτι σοβαρό!! Σ αντίθεση με κάποιους άλλους, που με το παραμικρό ήθελαν να γίνει Ε.Δ.Ε. και ας μην ήξεραν τι ακριβώς ήταν η Ε.Δ.Ε. και πότε έπρεπε να γίνει.
Πως γίνεται αυτό το κτίριο που έσφυζε από νιάτα, ζωή, γέλια, κόσμο, να είναι έτσι εγκαταλελειμμένο ? Νομίζω ότι έχει βομβαρδιστεί η περιοχή και εγώ είμαι ο μόνος επιζών στα ερείπια. Τα δύο καφέ- μπουγάτσα και το περίπτερο δίπλα, σκοτώνουν μύγες για να περάσει η ώρα. Τα παρεπόμενα της κατάργησης μας… Κάποια στιγμή ,νομίζω ότι βλέπω ένα όνειρο – εφιάλτη και ότι θα ξυπνήσω και θα έρθω τελικά στην υπηρεσία , για την καθημερινή δουλειά -ρουτίνα. Δυστυχώς όμως, συμβαίνει το αντίθετο !!!.
Τι παράλογα πράγματα συνέβησαν αυτή τη χρονιά! Η όλη διαδικασία της κινητικότητας- διαθεσιμότητας, εντελώς παράλογη, ανόητη, τελείως πρόχειρη και ανοργάνωτη και εντελώς άδικη!!! Στην αρχή έμειναν στους Δήμους αυτοί που είχαν μεταπτυχιακό, επειδή σύμφωνα με << φήμες >> κάποιος Δ.Α., μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. και συνδικαλιστής, είχε μεταπτυχιακό!!! Έπειτα , συν είκοσι μόρια στους συναδέλφους του << 2010 >> .Κ αυτό επειδή κάποιος άλλος συνάδελφος του << 2010 >> , σύμφωνα με << φήμες >> και πάλι, ήταν αποσπασμένος , στο πολιτικό γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη! ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!!! Δεν θέλω να πικράνω κανέναν συνάδελφο, για εμένα είστε όλοι συνάδελφοι και αγαπητοί, άλλωστε τι φταίει ο καθένας μας? Απλά , κάνω μια αποτίμηση της σκληρής πραγματικότητας! Συν είκοσι μόρια στους παλιούς συναδέλφους – όχι σ όλους – για να μπορέσουν οι δύσμοιροι να μπουν στις περιφέρειες, γιατί όσοι ήταν πάνω από πενήντα έτη, που αλλού να πηγαίναν?
Και έπειτα κατόπιν προσφυγών άλλων συναδέλφων, τους αφαιρέθηκαν τα είκοσι μόρια. Αφού έβαλαν << το χεράκι τους >> οι δικηγόροι, που μυρίστηκαν ζεστό χρήμα!! Προσφυγή κάποιων για τα 20 μόρια των παλιών, προσφυγή άλλων για τα 20 μόρια αυτών του << 2010 >> , προσφυγή άλλων για τις καλές αξιολογήσεις άλλων συναδέλφων, προσφυγή των παλιών για την ακύρωση των 20 μορίων, H προσφυγή! Της προσφυγής! Ω προσφυγή! Της πουτ…….ας το κάγκελο! Μας έβαλαν πολύ έντεχνα ν αλληλοφαγωθούμε μεταξύ μας. Διαίρει και βασίλευε !!! Κ άντε να βγάλεις άκρη!!Και συνεχίζω απτόητος!!4 μόρια για τους Δ.Ε. που είχαν μεταδευτεροβάθμιο τίτλο σπουδών, οι ΠΕ και ΤΕ μπορούσαν να κάνουν τα χαρτιά τους και ως ΔΕ. Μόρια γι αυτούς που ήταν δόκιμοι ή ειδικές δυνάμεις, λιγότερα μόρια για τις ξένες γλώσσες, γαμ…. τα μόρια μου γαμ…! Στο μπουρδ………. υπάρχει μεγαλύτερη τάξη, οργάνωση, σειρά, λογική και επιλογή! Στο δήμο Σερρών μόνο 2 θέσεις για πρώην Δ.Α. στο αστυνομικό τμήμα, και αυτό για να καλυφθούν οι θέσεις στις φυλακές Νιγρίτας, πως θα λειτουργήσει τμήμα δημοτικής αστυνόμευσης κύριοι , σε μια μεγάλη πόλη με 2 άτομα? Ο παραλογισμός σ όλο του το μεγαλείο!
Κάποιες φορές μου φαίνονται τόσο παράλογα , όλα αυτά που συνέβησαν, τόσο υπερβολικά ανόητα, που λέω δεν μπορεί να συμβαίνει σ εμένα όλο αυτό. Να έχουμε συγκεντρώσεις για πληροφόρηση , σχετικά με τις αιτήσεις – θέσεις στο Δημαρχείο ( σας ευχαριστούμε θερμά κύριε Μπουτάρη , για την παραχώρηση της αίθουσας, είμαστε καταϋποχρεωμένοι για την συμπαράσταση σας!!! ) και να τους βλέπω όλους , να είναι κυριολεκτικά στα χαμένα. Αλλού να πατούν και αλλού να βρίσκονται. Όλοι σφιγμένοι, μελαγχολικοί, με το άγχος να μην απολυθούν ή πάνε μακριά από τα σπίτια τους. Ό ένας να ρωτάει τον άλλον πόσα μόρια έχεις εσύ? Ξέρεις πόσα μόρια έχει ο τάδε? Επαναλαμβάνω : γα… τα μόρια μου γαμ…… Οι υπάλληλοι που δέχονταν τις αιτήσεις, δεν ήξεραν και αυτοί τι να απαντήσουν στις απορίες μας. Μέχρι και ότι παρανομώ νομικά άκουσα , αν δηλώσω στη δήλωση, ότι δικαιούμαι και εγώ τα είκοσι μόρια, όπως αυτοί του 2010. Και αφού συμπληρώσαμε τις αιτήσεις, άρχισαν οι αμφιβολίες! Μήπως έπρεπε να δηλώσω πρώτα αυτό και μετά το άλλο? Η όχι?.
Και έπειτα από λίγο καιρό , ήγγικεν η ώρα να δώσουμε υγειονομικές- ψυχιατρικές εξετάσεις για την αστυνομία. Συνάδελφοι από την Κρήτη και άλλα νησιά έπρεπε να πάνε 3- 4 μέρες Αθήνα, από Μακεδονία –θράκη στη Θεσ/κη. Τι τους ένοιαζε βέβαια, που θα βρεθούν τα χρήματα για μεταφορά-διαμονή-φαγητό ? Ας κόψουν τον λαιμό τους, εάν επιθυμούν να παραμείνουν στο Δημόσιο και να μην απολυθούν! Και άντε ζωγραφίστε ένα ανθρωπάκι, ανάλογα με το φύλο σας, γράψτε κ 5-6 κουβέντες για το τι πιστεύετε για τον εαυτό σας και το τι νομίζουν οι άλλοι, για εσάς. Και έτσι θα καταλάβουμε , ότι δεν είστε κατά συρροήν δολοφόνοι και είστε στα καλά σας!!! Λές και ένας που δεν στέκει καλά, δεν μπορεί να ζωγραφίσει ένα ανθρωπάκι ή να γράψει 5 κουβέντες. Αυτοί κυρία ψυχολόγε μου, είναι πιο έξυπνοι σε τέτοια.
Αναφέρομαι στην κυρία ψυχολόγο που εξέτασε και εμένα, και με κράτησε στο τέλος, γιατί διαπίστωσε ότι τα βλέφαρα μου τρεμόπαιζαν γρήγορα και νευρικά!!!! Και αφού μου έβγαλε την πίστη , με ένα σωρό βλακώδεις ερωτήσεις, στο τέλος μ έκρινε ικανό!!!. Άσε μας κουκλίτσα μου!!! Αφού τελειώσαμε την εξέταση, ήθελα να της πω : Kάτσε κάτω , να σου κάνω και εγω τώρα 5-10 ερωτήσεις,
η πρώτη βέβαια θα ήταν : << από πότε έχεις να ……….? >>. Αλλά τότε ήταν που θα μ έκλειναν πραγματικά στο ψυχιατρείο. Ευτυχώς, έπειτα έμαθα ότι κράτησε άλλα 5 άτομα για τον ίδιο λόγο, οπότε ησύχασα. Μάλλον αυτή είχε το πρόβλημα και όχι εγώ, που έπειτα κοιτούσα για ώρα στον καθρέπτη του ι.χ.ε. , πως τρεμοπαίζουν τα τσακίρικα ματοτσίνορα μου!!!
Και έπειτα αναμονή!!! Σήμερα να βγούν οι πίνακες, αύριο θα βγούν οι πίνακες, μεθαύριο θα βγούν οι πίνακες. Ο καθένας είχε διάφορες << έγκυρες πληροφορίες >> από << έγκυρες πηγές >> ότι κάθε Παρασκευή θα ανακοινώνονταν οι πίνακες. Πόσες παρασκευές περάσανε. Τι εικασίες και θεωρίες άκουσα , όλους αυτούς τους μήνες. Και τελικά , ,κάποια στιγμή ανακοινώθηκαν οι περίφημοι πίνακες. Άλλοι ικανοποιημένοι που θα είναι στο σπίτι τους, άλλοι να έχουν κάνει λάθη στους κωδικούς, άλλοι να τους έχουν υπολογίσει λιγότερα μόρια από αυτά που έπρεπε. Και άντε πάλι ενστάσεις ,άντε πάλι προσφυγές !!!
Το χειρότερο από όλα, ήταν ότι συνειδητοποίησα στην πράξη, το ένιωσα στο πετσί μου πλέον, ότι ο ρόλος του ΑΣΕΠ είναι εντελώς τυπικός και εικονικός !!! Στην ουσία δεν μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά εκεί που πρέπει. Απλά ν ακούει ο δύσμοιρος λαουτζίκος , ότι έγινε έλεγχος από το ΑΣΕΠ. Αυτός είναι ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωση του κράτους !!!. Να << βολεύουμε >> ή να μην αγγίζουμε << τα δικά μας παιδιά >>. Διότι οι καιροί είναι δύσκολοι κύριοι, τραγική η απώλεια ψήφων. Το ακόμη χειρότερο, είναι ότι σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε, ακόμη και αν δικαιώνεσαι δικαστικά και αμετάκλητα, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να σε ξαναπροσλάβει ή να ανασυστήσει την υπηρεσία , εφόσον έχει γίνει κατάργηση της οργανικής θέσης ή όλης της υπηρεσίας, π.χ. οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, για ποιόν χτυπά η καμπάνα ? ΝΤΙΝ-ΝΤΑΝ!!!!!!!!!
Δηλαδή εγώ σαν << δικαιοσύνη >>, θεωρητικά σε δικαιώνω, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να καυχιέμαι ότι αποδίδετε δικαιοσύνη, αλλά στην πράξη ,κόψε το λαιμό σου, κάτσε και περίμενε!!!!!! Κ αν γίνει κάτι, εμένα χέσ … με!! Έτσι και αλλιώς ,οι δικαστικοί τα πήραν τα λεφτά τους πίσω από τις περικοπές, γιατί να χαλάσουν χατήρι στους κυβερνώντες? Άσε που μπορεί έμμεσα να υπήρξε και συμφωνία γι αυτό.
Και μία ωραία ημέρα, λόγω των πιέσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, για τα τεράστια κενά που υπάρχουν, κάλεσαν τους πρώην Δ.Α. να εργαστούν. Χωρίς εκπαίδευση, χωρίς προετοιμασία, απλά για να δείξουμε στον λαό ότι η διαθεσιμότητα- κινητικότητα αποδίδει!!!!! Κ αν θρηνούσαμε κάποιο θύμα? Δεν βαριέσαι, θα ξεχνιόταν και αυτό!!! Και μία άλλη ωραία ημέρα, χωρίς να έχουν βγεί οι τελικοί πίνακες κατάταξης, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα , με τις αρμοδιότητες και το καθεστώς που θα μας διέπει, μας κάλεσαν για εργασία στην ΕΛΛΑΣ. Όπου δεν είχαν που να μας βάλουν και τι να μας κάνουν !!! Ούτε αυτοί ξέραν , ούτε εμείς!!!
Αστυνομικοί να μας κοιτάν με μισό μάτι, σου λέει τώρα θα πιάσουν τις θέσεις μας στα γραφεία ή όχι? Θα επηρεαστούν οι μεταθέσεις μας? Δεν έχουν και άδικο, ίσως και εγώ στη θέση τους , έτσι να ένιωθα!!!!!Το πιο τραγελαφικό απ όλα, εξαιρετικά τραγελαφικό και εξοργιστικό, ήταν ότι ο ίδιος ο συνδικαλιστικός σύλλογος των αστυνομικών ( Π.Ο.Α.Σ.Υ. ) , πρότεινε εγγράφως στον υπουργό δημόσιας τάξης, να υπηρετήσουν ΟΛΟΙ οι πρώην Δ.Α., απ όλη την Ελλάδα, υποχρεωτικά για 3 χρόνια, χωρίς το δικαίωμα μετάθεσης ή απόσπασης, στην Γ.Α.Δ.Α ( ΑΘΗΝΑ ). Αυτό ήταν το καλωσόρισμα!!!!! Ποιος ξέρει τι έχει να ακολουθήσει!!!!! Τι θα γινόταν άραγε αν ο Δ.Α. που συνόδευε τον αστυνομικό, στην καταδίωξη του Μαζιώτη ,πάθαινε κάτι? Τίποτα απολύτως, θα ξεχνιόταν και αυτό !!!
Απ ότι συμπεραίνω, μια ζωή << τραβέλια αστυνόμοι >> θα είμαστε. Στον Δήμο άοπλοι, να λένε όλοι του Δήμου είστε, εγώ σας πληρώνω, στην αστυνομία μια από τα ίδια!!!Μάλλον θα τρέχουμε παντού, με λιγότερα χρήματα κλπ., δεν χρειάζεται περισσότερο ανάλυση, καταλαβαίνετε !!!.ΊΔΩΜΕΝ!!!!
Να ξέρατε κύριε Σαμαρά, κύριε Μητσοτάκη, τι κακό έχετε προξενήσει σε πόσες οικογένειες!! Πόσα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα προξενήσατε!!!!!! Οικογενειάρχες άνθρωποι να διακόπτουν τα παιδιά τους από σπουδές, φροντιστήρια, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!, ν αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια και τις υποχρεώσεις τους, να έχουν ξενιτευτεί σ άλλα μέρη μακριά από τις οικογένειες τους. Και να περιμένουν αποφάσεις δικαστηρίων, σε πόσα χρόνια και εγω δεν ξέρω, και αν βγάλουν άκρη, πόσοι συνάδελφοι να φλερτάρουν με την ανεργία, και να παθαίνουν εμφράγματα και εγκεφαλικά? Και εσείς να παινεύεστε ότι η κινητικότητα πέτυχε και πάμε καλά!!!!!!! Ένας χρόνος πέρασε και ακόμη ουσιαστικά τίποτα δεν έγινε, ακόμη να βγούν οριστικά αποτελέσματα, να βγούν προεδρικά διατάγματα και άλλα πολλά!! Το κρίμα στο λαιμό σας!!!!!!!!!
- ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ -

Υ.Γ. : ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Κ.Τ

2 σχόλια :

ioa dim είπε...

σου ειπε η ψυχολογος οτι παιζει το ματι σου; μην αγχωνεσαι κ η γυναικα μου το ιδιο μου λεει

Giorgos M είπε...

Φαντάζομαι το γλαφυρότατο κείμενό σου εκφράζει όλους τους ορθά, λογικά και αβισμάτιστα σκεφτόμενους συναδέλφους, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 70% στο οποίο βάζω και εμένα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...