Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Την Παρασκευή 10/10 η συζήτηση της προσφυγής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Σ.τ.Ε κατά του Ν.4250/2014 (αξιολόγηση) - Τις επόμενες ημέρες η απόφαση, κατόπιν ψηφοφορίας, σχετικά με τις προσφυγές των Δ.Α. κατά της διαθεσιμότητας-εγκυκλίου

Εκδικάζεται την προσεχή Παρασκευή -10 του μηνός , στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχε καταθέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού. 


Με την προσφυγή αυτή απάντησε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επεκτείνουν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την «αξιολόγηση» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει επίσης αποστείλει Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού. 


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων.

Δείτε το σχετικό έκθεμα:
*Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 17/10 θα έχουμε σύμφωνα με πληροφορίες του dimastin.gr, εξελίξεις (ψηφοφορία-αποφάσεις) σχετικά με τις προσφυγές των Δημοτικών Αστυνομικών στο Σ.τ.Ε του περασμένου Φλεβάρη (διαθεσιμότητα, εγκύκλιος). Περιμένουμε να δούμε...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...